Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Φορολογήστε Μας Περισσότερο!

Πλούσιοι Γερμανοί ανέβασαν στο διαδίκτυο μια αίτηση με την οποία ζητούν να τους επιβληθεί μεγαλύτερος φόρος προκειμένου να βοηθήσουν την χώρα τους να γεμίσει τα ταμεία της, που είναι πιο άδεια από ποτέ, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Την αίτηση έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής 44 άνθρωποι με μεγάλη περιουσία, που ελπίζουν με αυτό τον τρόπο να πιέσουν τη νέα κυβέρνηση της Αγκελα Μέρκελ να φορολογήσει περισσότερο όσους έχουν μεγάλη περιουσία.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο Ντίτερ Λέμκουλ, 66 ετών, συνταξιούχος γιατρός ο οποίος τονίζει ότι οι πλούσιοι πρέπει να βοηθήσουν την χώρα που βρίσκεται σε άσχημη οικονομική κατάσταση. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αν τα 2,2 εκατομμύρια Γερμανοί με περιουσία πάνω από 500.000 ευρώ δίνουν για 2 χρόνια το 5% της κληρονομιάς τους θα μαζεύονταν στα κρατικά ταμεία 100 δισεκατομμύρια ευρώ.

"Θέλουμε με τα χρήματα που θα συγκεντρώσει το κράτος να χρηματοδοτήσει συγκεκριμένα προγράμματα για την εκπαίδευση, την υγεία και το περιβάλλον", υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP) ο 69χρονος Πέτερ Φόλμερ, ένας από αυτούς που έχουν υπογράψει την αίτηση, ο οποίος δηλώνει ότι "κληρονόμησε πολλά χρήματα που δεν χρειάζεται".

Για να μπορέσει κάποιος να υπογράψει την διαδικτυακή αίτηση πρέπει να βεβαιώσει ότι έχει το λιγότερο 500.000 ευρώ από κληρονομιά και να πληρώσει μια συνδρομή 200 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΟ: Παράδειγμα προς μίμηση. Όχι, βέβαια, πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό στην Ελλάδα...

3 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ.ΥΠΟΜΟΝΗ.ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ.
ΤΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΑΛΛΑ ΟΝΕΙΡΟ ΘΕΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΟΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.

foteinisou είπε...

Πρωτοποριακή σκέψη!!
Αν έχει εκεί ανταπόκριση θα δούμε τη συνέχεια... εκτός Ελλάδας φυσικά, όπως τόνισες και εσύ!!

Οι δικοί μας πλούσιοι έχουν ως στόχο να γίνονται πλουσιότεροι...

Καλό βράδυ!!

Diatton είπε...

Ευχαριστώ και τους δυο φίλους που με επισκέφτηκαν (και που δε μπορώ να τους επισκεφτώ, προς το παρόν)...