Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Rory Gallagher - Ride On Red, Ride On 1984 (by Louisiana Red)

Δεν αλλάζω τη ροή των πραγμάτων, ούτε παραποιώ την ιστορία! Σπουδαίος Ρόκερ ο Rory Gallagher αλλά εγώ τον ανεβάζω σε Blues εκτελέσεις! Δύο ισχυροί λόγοι συνηγορούν σ' αυτό! Απ' τη μια η γνωστή έντονη προτίμησή μου στο Blues κι απ' την άλλη το γεγονός ότι ο εξαίρετος αυτός μουσικός της Ροκ, στα Live που έδινε, έπαιζε πολύ συχνά Blues κομμάτια. Και τ' απέδιδε καταπληκτικά!

Τρανή απόδειξη το βίντεο που ακολουθεί. Σε μια απ' τις εμφανίσεις του σε τηλεοπτικό κανάλι (το 1984), τον απολαμβάνουμε σ' ένα τραγούδι του θρυλικού bluesman Louisiana Red! Έχει τίτλο "Ride On Red, Ride On".

Εύχομαι λοιπόν να περάσουν δυο απολαυστικές βραδιές, με πολύ Gallagher! Ήταν (κι είναι ακόμα, και πάντα θα είναι) τόσο μεγάλος καλλιτέχνης που το αξίζει!




8 σχόλια:

Μαριανα είπε...

Υπέροχη εκτέλεση και ανάρτηση, είμαι από τους πλέον μη αντικειμενικούς βέβαια ;p

θα ακούσουμε μεθαύριο συνθέσεις του από την εποχή του '70 ... υπέροχη μουσική δημιουργούσε αυτός ο άνθρωπος.

Hammer είπε...

Αναπνεω Μονο Για Το Σαββατο Πλεον.........

Alice Iocco είπε...

Μια κιθάρα ,ένα μικρόφωνο και ο Rory να παίζει blues. Τι άλλο να θέλουμε . Αχ αυτό το άτιμο το αλκοόλ ...μας τον στέρησε νωρίς...
'Ενας απ'τους πιό αγαπημένους μου και στις ροκ και κύρια στις μπλούζ εκτελέσεις του...
Διάττωντα σ'ευχαριστώ γιαυτές τις όμορφες αναρτήσεις φόρου τιμής στον ''τρελλο-ιρλανδό'' κι ιδιαίτερα για τις επιλογές που έκανες στα κομμάτια.
'Ηταν ότι πρέπει για την ώρα αυτή ...πριν την ..
Καληνύχτα :))

Diatton είπε...

Ότι και να πούμε γι' αυτόν τον καλλιτέχνη είναι λίγο αγαπητή Μαριάνα. Μόνο που έφυγε νωρίς... Όπως και να 'χει όμως έμεινε στην Ιστορία...

Καλημέρα φίλη μου...

Diatton είπε...

Σε καταλαβαίνω Μπάμπη. Βλέπεις, σε ξέρω κι απ' την εποχή του Greektube... Και καλά κάνεις φίλε μου. Τεράστιος καλλιτέχνης ο Gallagher!...

Diatton είπε...

Αλίκη, συμπλέουμε κι εδώ! Αναμφίβολα κι εμένα μ' αρέσει ως μουσικός της ΡΟΚ αλλά έπαιζε όμως και Blues καταπληκτικά! Φάνηκε κι απ' τα δυο αυτά βίντεο που ανέβασα (φυσικά υπάρχουν κι άλλα που παίζει Blues).

Έφυγε όμως νωρίς...

arrwstia7 είπε...

Θα συμφωνήσω με την φίλη μας Αλίκη.... "Είναι τρελός ο Ιρλανδός" :)

Φοβερός μουσικός της Rock & Blues σκηνής.
Μεγάλο κεφάλαιο που δυστηχώς έφυγε νωρίς, όμως άφησε τόσο πλούσιο έργο πίσω του.

Σε ευχαριστούμε "τρελο-Ιρλανδέ". Και έσενα φίλε Διάττων που το μοιράστηκες μαζί μας.

Diatton είπε...

Δεν μπορείς να μην αναφερθείς σε τόσο μεγάλα πρόσωπα αγαπητέ φίλε Δημήτρη! Όντως, κι ας έφυγε νωρίς, η προσφορά του είναι τεράστια, κυρίως στο ΡΟΚ, αλλά απ' ότι φαίνεται, και στο Blues!