Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Γιατρός Έσωσε 13χρονο Κάνοντάς Του Τρύπα Στο Κρανίο Με Τρυπάνι!

Ο 13χρονος Νίκολας Ρόσι μεταφέρθηκε χθες στο νοσοκομείο της περιοχής Μέριμπόροου, 170 χιλιόμετρα βόρεια της Μελβούρνης στην Αυστραλία, επειδή είχε έντονο πονοκέφαλο μετά από πτώση απ' το ποδήλατό του και χτύπημα στο κεφάλι του. Όπως διαπιστώθηκε όμως, είχε υποστεί κάταγμα στο κρανίο κι εγκεφαλική αιμορραγία, η οποία θα προκαλούσε το θάνατό του.

Ο γιατρός της περιοχής, Ρομπ Κάρσον, έκρινε ότι είχε στη διάθεσή του λίγα μόνο λεπτά για να σταματήσει την αιμορραγία κι έτσι δανείστηκε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι από ένα εργάτη για ν' ανοίξει τρύπα λίγο πάνω απ' τ' αυτί του αγοριού και να βρει έτσι το αίμα διέξοδο.

Μέσα σε λίγα λεπτά, ο Ρόσι άρχισε να εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης και μετά από μία ώρα βρισκόταν ήδη μέσα στο αεροπλάνο που θα τον μετέφερε σε νοσοκομείο της Μελβούρνης, εξοπλισμένο κατάλληλα για χειρουργική επέμβαση στον εγκέφαλο. Τώρα ο νεαρός βρίσκεται πια σπίτι του κι έχει αναρρώσει πλήρως.

Ο πατέρας Μάικλ Ρόσι είπε ότι ο Κάρσον τον προειδοποίησε για τους κινδύνους που ενέχει η χρήση τέτοιων εργαλείων προκειμένου να σωθεί ο γιός του. «Μας είπε ότι είχε μόνο μία δυνατότητα και ήταν αυτή. Εκείνος άνοιξε τρύπα στο κρανίο του γιού μου κι εμείς ακούγαμε τον ήχο του τρυπανιού».

Ο ίδιος ο Ρομπ Κάρσον δήλωσε ψύχραιμα: «Αν βρίσκεσαι σε μια τέτοια κατάσταση, πρέπει να κάνεις τέτοια πράγματα», ενώ οι άλλοι γιατροί εξήραν την πράξη αυτή του συναδέλφου τους, λέγοντας: «Ήταν μία απ' τις πιο θαρραλέες προσπάθειες διάσωσης ανθρώπου που μπορεί κανείς να φανταστεί...»

Αναδημοσίευση απ' την εφημερίδα "Καθημερινή"

1 σχόλια:

ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ είπε...

Ακραίο αλλά ρεαλιστικό... Θαυμάζω τους ανθρώπους που λειτουργούν τόσο ψύχραιμα σε τόσο κρίσιμες καταστάσεις...

Φωτεινή καλημέρα