Σάββατο 16 Μαΐου 2009

Τεχνητό Δέντρο Απορροφά Διοξείδιο Του Άνθρακα

Ένα είδος οικολογικού τεχνητού δέντρου σχεδιάζουν να κατασκευάσουν οι επιστήμονες, το οποίο θα μειώνει το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.

Πρακτικά δέντρο είναι μόνο στην ονομασία, καθώς πρόκειται για έναν πύργο, ο οποίος είναι φτιαγμένος από υλικό το οποίο απορροφάει διοξείδιο του άνθρακα από τον αέρα, σε τέτοιο βαθμό που η χρήση του οποίου θα μπορούσε να παίξει ρόλο στην κλιματική αλλαγή του πλανήτη.

Το "τεχνητό δεντρο" ως ανακάλυψη, βασίζεται σε μία ρητίνη, η οποία αναπτύχθηκε στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης. Η ρητίνη αντιδρά με το διοξείδιο του άνθρακα και το απορροφά. Ύστερα από μία ώρα έκθεσης στον αέρα, η ρητίνη είναι πλήρως διοχετευμένη με διοξείδιο του άνθρακα. Με την βοήθεια του νερού, το διοξείδιο μπορεί να συλλεχθεί και να πουληθεί σε ενδιαφερόμενους, εκ των οποίων εταιρίες φυσικού αερίου και πετρελαιοεταιρίες, αναμένεται να είναι οι νούμερο ένα αγοραστές.

5 σχόλια:

homemade είπε...

πολύ ωραία ενημερωτική ανάρτηση...νάσαι καλά

evelina είπε...

ωραίες αυτές οι αναρτήσεις που βάζεις...μαθαίνουμε αρκετά...συνέχεισε

VASILIKI είπε...

Όμορφο το blog σου,
και ενημερωτικό.
Οι αναρτήσεις για την τεχνολογία πολύ ενδιαφέρουσες.

Καλή συνέχεια...

Δημήτρης είπε...

Φίλε Διάττων σε συγχαίρω πραγματικά για την σειρά των αναρτήσεων που έκανες τις τελευταίες μέρες!

Τώρα ως προς την συγκεκριμένη να πώ πως τα φυτά και τα δέντρα (τέλος πάντων ότι φωτοσυνθέτει, από το φυτοπλαγκτόν μέχρι τα μεγάλα δέντρα)
απορροφά ούτως ή άλλως διοξείδιο του άνθρακα, αλλιώς δεν μπορεί να έρθει σε πέρας η χημική αντίδραση της φωτοσύνθεσης (όπου φωτοσύνθεση: 12CΟ2 + 12Η2Ο -> 2C6Η12Ο6 + 6O2 + 6Η2Ο )
λογικά το συγκεκριμένο τεχνητό δέντρο θα επιταχύνει την διαδικασία ή θα κάνει πολύ περισσότερες σε συγκεκριμένο χρόνο από τα φυσικά δέντρα ας πούμε.

Στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις όπου η έννοια του προάστιου είναι υπαρκτή και όχι κατ' επίφαση όπως στην Αθήνα... Μεταξύ του κέντρου της πόλης και των προαστίων υπάρχουν μεγάλα κομμάτια γης με πράσινο, αυτό δεν είναι τυχαίο, ούτε το κάνουν μόνο για λόγους ομορφιάς...

Αλλά τι να πείς εδώ και την τελευταίο χώρο πρασίνου τον κάνουμε parking και τον καίμε για να τον κάνουμε οικόπεδα...

Οι θετικές επιστήμες πάντως μας φέρνουν ελπιδοφόρα μηνύματα, για να δούμε...

arrwstia7 είπε...

επιτελους.....κατι καλο αντι να "υπερηφανευεται" ο ανθρωπος οτι εφτιαξε ενα συστημα το οποιο μπορει να καταστρεψει κατι που ειναι 15000 χιλιομετρα μακρυα.

Αναπτυξη τεχνολογιας, για να διορθωσουμε μια κατασταση, για την οποια ειμαστε αποκληστικοι υπευθηνοι.

Καλιο αργα..που λενε.