Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Στη Σκωτία Το Μεγαλύτερο Αιολικό Πάρκο Της Ευρώπης

Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Ευρώπης δημιουργείται στη Σκωτία κι αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα χρόνια, καθώς όλα προχωρούν σύμφωνα με το πρόγραμμα κι η κυβέρνηση στηρίζει το έργο παρά την οικονομική κρίση.

Στο αιολικό πάρκο θα εγκατασταθούν 140 ανεμογεννήτριες, κι η ενέργεια που θα παράγεται αναμένεται να ξεπερνά τα 322 megavatt, γεγονός που σημαίνει ότι θα τροφοδοτούνται περίπου 180.000 σπίτια.

Το έργο ξεκίνησε πριν δέκα χρόνια και οι πρώτες ανεμογεννήτριες του πάρκου τέθηκαν σε λειτουργία τον περασμένο Ιανουάριο.

Οι ανεμογεννήτριες εκτείνονται σε έκταση 55 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ήδη στο αιολικό πάρκο απασχολούνται 500 εργαζόμενοι. Τους θερινούς μήνες το πάρκο θα ξεκινήσει να δέχεται επισκέπτες, ενώ θα υπάρχει και ξεναγός που θα τους ενημερώνει σχετικά με τη λειτουργία του.

3 σχόλια:

Καλλιόπη είπε...

πόσο ηλίθιοι μπορεί να είμαστε οι Έλληνες;
Πόσο πίσω θα είμαστε και για πόσο;

Diatton είπε...

Απ' ότι φαίνεται, μάλλον για πάντα αγαπητή μου φίλη...Δε θέλουμε ν' αλλάξουμε! Αυτή την αίσθηση μου δίνει εδώ και τόσα χρόνια η πραγματικότητα που ζούμε...

Alice Iocco είπε...

Εμείς προς το παρόν μαλλώνουμε ακόμη για το που θα στηθεί το αιολικό πάρκο μας. Στην ευρύτερη Αττική οι δήμαρχοι δεν θέλουν ''αλλαγές'' ....εεεε μπορεί να διαλλέξουμε κάτι μέσα στη θάλασσα, τι να πω....,όταν οι άλλοι βεβαίως θα δημιουργούν νέα πάρκα ,εμείς θα είμαστε ακόμη στις συζητήσεις και στους καυγάδες.
Ευκαιρία για τα κανάλια ν'ανοίξουν περισσόρερα παράθυρα πάνω σ'αυτό το θέμα.
Ας σταματήσω καλύτερα...
Καλό μεσημέρι φίλε μου