Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Ταινία Για Τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Απ' Τον Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο Αμερικάνος παραγωγός και σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ απέκτησε τα δικαιώματα να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του προασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ανακοίνωσαν πριν λίγες μέρες (19.5.09) τα κινηματογραφικά στούντιο Dreamworks.

Φιλοδοξία της ταινίας αυτής είναι να δημιουργήσει «ένα πορτραίτο αναφοράς» για το σπουδαίο αυτό μαύρο πάστορα, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Απρίλιο του 1968, αναφέρουν στο ανακοινωθέν τους τα στούντιο, τα οποία ίδρυσαν το 1994 ο Σπίλμπεργκ και ο Ντέιβιντ Γκέφεν.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή που το Ίδρυμα Κινγκ (που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του Μάρτιλ Λούθερ Κινγκ) μας προσφέρει τη δυνατότητα να εξιστορήσουμε αυτά τα τόσο καθοριστικά γεγονότα», τόνισε στο ανακοινωθέν του ο Σπίλμπεργκ. Και πρόσθεσε: «Ευελπιστούμε πως οι δημιουργικές δυνατότητες της ταινίας κι ο αντίκτυπος τα ζωής του Δρ. Κινγκ θα μας δώσουν μία ιστορία για την οποία θα είμαστε όλοι υπερήφανοι...»


Αναδημοσίευση Απ' Την Εφημερίδα "Καθημερινή"

4 σχόλια:

homemade είπε...

για μένα ωραία είδηση...νάσαι καλά

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.ΚΑΛΟ Σ/ΚΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

Alice Iocco είπε...

Ωραία !
Να και κάτι ενδιαφέρον ...

ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ είπε...

Μακάρι να είναι αξιόλογη... πρόσφατα άκουσα ότι γυρίζεται και ταινία για την Υπατία... (την Αλεξανδρινή)... είναι αξιέπαινο να στρέφεται ο φακός σε ανθρώπους που έχουν αγωνιστεί να φωτίσουν τον καιρό τους... μέσα από τον δικό τους δρόμο...

Πολλές καλημέρες