Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Ο Bluesman Michael Dotson Έρχεται Πάλι Στην Αθήνα!

Ο Michael Dotson είναι τραγουδιστής και κιθαρίστας του Blues που γεννήθηκε στο Σικάγο το 1957. Σα νέος, και μεγαλώνοντας ειδικά σ' αυτήν την πόλη, φυσικό ήταν να εκδηλώσει γρήγορα την προτίμησή του στο Blues. Το ενδιαφέρον του, μάλιστα, απογειώθηκε όταν είδε το Muddy Waters! Αργότερα του άρεσαν κι άλλοι μεγάλοι, όπως Sunnyland Slim, Otis Rush, Buddy Guy, Junior Wells, Magic Slim, Lefty Dizz...

Αν και τα πρώτα του όργανα ήταν πνευστά (κλαρινέτο και σαξόφωνο), ξεκίνησε να παίζει κιθάρα σε ηλικία 13 ετών. 16 ετών πια περιφερόταν στα διάφορα Blues Clubs του Σικάγο.

Έχοντας πλέον ωριμάσει πάνω στη μουσική κι αρχίζοντας να γίνεται γνωστός, συνεργάστηκε με σημαντικούς μουσικούς στο χώρο του, όπως με τους Homesick James, Big Time Sarah, Billy Boy Armold, Lefty Dizz, Big Jack Johnson καθώς επίσης και με τους Jimmy Burns, Willie Kent και Aaron Burton. Αξίζει να επισημανθεί ότι για 6 ολόκληρα χρόνια διετέλεσε κιθαρίστας στην πασίγνωστη μπάντα του θρυλικού Magic Slim (Magic Slim & The Teardrops) η οποία βραβεύτηκε το 2003 ως η καλύτερη Blues Band εκείνης της χρονιάς!

Τώρα πλέον ο εν λόγω καλλιτέχνης έχει σχηματίσει το δικό του γκρουπ και στο ενεργητικό του καταγράφεται ήδη ένα CD (Lightnin' In My Pocket) ενώ ακούγεται πως αυτόν τον καιρό προετοιμάζεται για την ηχογράφηση του δεύτερου προσωπικού του album. Φυσικά, έχει συμμετάσχει ως κιθαρίστας και σε δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών του χώρου του.

Έχει παίξει στα πιο σημαντικά festivals της Αμερικής, ενώ έχει ταξιδέψει αρκετά, σε πολλές χώρες του κόσμου παίζοντας σε διάφορα bars και festivals της Ευρώπης, της Βραζιλίας και της Ιαπωνίας. Στην Ελλάδα δεν ξέρω πόσες φορές έχει έρθει, εγώ πάντως τον έχω δει σε 3 (!) ξεχωριστά Live, 2 φορές ως solo μουσικό με backing groups (μία εκ των οποίων ήταν με τους Έλληνες "Blues Cargo" στο Lazy Club) και 1 ως κιθαρίστα στη θρυλική μπάντα του Magic Slim.

Στη χώρα μας, ο Michael Dotson θα εμφανιστεί και πάλι, απόψε, στο Lazy Club (Λεωφ. Πεντέλης 1, Βριλήσια Αττικής). Θα τον συνοδέψουν οι Έλληνες μουσικοί Δημήτρης Ιωάννου bass (απ' τους "Blues Cargo") κι ο Νίκος Τσάβαλος drums... Για να πάρετε μια μικρή γεύση του τι παίζει ο συγκεκριμένος μουσικός, δείτε τον αρχικά στο παρακάτω video, κι εμείς θα συνεχίσουμε με τον ίδιο Bluesman και στις δύο επόμενες αναρτήσεις, ως ένα μικρό αφιέρωμα σ' αυτόν...


Το τραγούδι του Michael Dotson έχει τίτλο "Cold Day In Chicago" κι είναι από εμφάνισή του τον περασμένο Νοέμβρη στη Γερμανία.

6 σχόλια:

Olga είπε...

Wow, I thought these days it is hard to go for a concert of such kind... Amazing! Are you going to be there? Greets from very winter Gdansk (20cm of snow, and -5C)

Diatton είπε...

I didn't go to the concert dear Olga because i have seen the artist 3 times so far... About the weather, here we have a very nice day! So, you must be jealous! :)))

arrwstia7 είπε...

Πολύ ωραίος..Θα έλεγα πραγματικά απίθανος.
Θα συμφωνήσω με την φίλη αναγνώστρια Όλγα, ότι σήμερα είναι δύσκολο να ζήσεις τέτοια εμπειρία μέσα σε τέτοιους χώρους που είσαι σχεδόν ΕΝΑ με τον καλλιτέχνη.

Πολύ όμορφη ανάρτηση φίλε μου....
Μπράβο.

evelina είπε...

αν και δεν τον ξέρω μου άεσε πολύ

Diatton είπε...

Δημήτρη κι Εβελίνα, σας ευχαριστώ για τα σχόλιά σας. Όσο για τη γνώμη μου για την αξία του μουσικού, το είπα και σε άλλη ανάρτηση, ο Michael Dotson είναι ένας απλά καλός bluesman...

Olga είπε...

I will be jealous till June, but then you will still have better weather ... Rrrr! :D