Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Διαπίστωσε Ότι Είναι Πατέρας Μόνο Σε Ένα Απ' Τα Δίδυμα Παιδιά Του

Ένας Τούρκος (αναφέρεται μόνο με τα αρχικά ΑΚ) δοκίμασε μια απίστευτη έκπληξη όταν πληροφορήθηκε ότι είναι ο βιολογικός πατέρας μόνο σε ένα απ' τα δίδυμα αγόρια που έφερε στον κόσμο η γυναίκα του, έγραψε πρόσφατα η εφημερίδα Σαμπάχ.

Η απίστευτη - πλην όμως επιστημονικά θεμελιωμένη αλήθεια - ήλθε στο φως όταν ο εν λόγω σύζυγος, μέλος των σωμάτων ασφαλείας της Κωνστ/πολης, άρχισε να αμφιβάλλει για την πίστη της συζύγου του κι αποφάσισε να κάνει εξετάσεις DNA για τα δίδυμα, ηλικίας τριών ετών. Οι εξετάσεις έδειξαν με βεβαιότητα ότι είναι πατέρας μόνο του ενός αγοριού, ενώ επαληθεύτηκαν κι από δεύτερο εργαστήριο ύστερα από αξίωση του δικαστηρίου το οποίο εξετάζει την αίτηση διαζυγίου που υπέβαλε ο θιγόμενος.

Το φαινόμενο των διδύμων με διαφορετικούς πατέρες είναι ιδιαίτερα σπάνιο στους ανθρώπους, αλλά αρκετά συνηθισμένο στα ζώα, όπως στις γάτες ή τους σκύλους. Συμβαίνει όταν μία γυναίκα έχει διπλή ωορρηξία μέσα στον ίδιο έμμηνο κύκλο, εξηγεί ο καθηγητής Ρουσέν Αϊτάκ, επικεφαλής του Γυναικολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου της Αγκυρας. "Αν αυτή η γυναίκα έχει σεξουαλικές σχέσεις με δύο διαφορετικούς άνδρες στη διάρκεια μιας σύντομης χρονικής περιόδου, είναι πιθανό να υπάρξει διπλή εγκυμοσύνη, με το κάθε ωάριο να φέρει διαφορετικό γενετικό υλικό", εξηγεί. Κι όντως, η μητέρα των αγοριών διατηρούσε σχέσεις μ' έναν άνδρα πριν εξαναγκασθεί απ' την οικογένειά της να παντρευτεί τον αστυνομικό.

Η θλιβερή κατάληξη της συγκεκριμένης ιστορίας είναι ότι ο ΑΚ αποφάσισε να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού του, ενώ το άλλο ανατέθηκε σε ίδρυμα. Όσο για τη μητέρα, αντιμέτωπη με τις απειλές τόσο της οικογένειάς της όσο και του πρώην συζύγου της κατά της ζωής της, πέτυχε μια δικαστική απόφαση που απαγορεύει και στους μεν και στον δε να πλησιάζουν στο σπίτι της σε ακτίνα μικρότερη των 500 μέτρων.

2 σχόλια:

foteinisou είπε...

Όλα είναι πιθανά σε αυτό τον κόσμο!

Diatton είπε...

Πράγματι Φωτεινή, ζούμε στην εποχή που όλα συμβαίνουν. Καλό σου μεσημέρι...