Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Τα Παιδιά Γνωρίζουν Τα Δικαιώματά Τους Δημιουργικά

Με αφορμή την επέτειο της υιοθέτησης της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας καλεί τους μαθητές των νηπιαγωγείων και της Ε' τάξης των δημοτικών σχολείων όλης της χώρας να λάβουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Τα Παιδιά Γράφουν Και Ζωγραφίζουν Τα Δικαιώματά Τους». Ο κεντρικός τίτλος του διαγωνισμού είναι «Να Σας Γνωρίσω Τους Φίλους Μου, Τα Παιδιά Του Κόσμου». Ο στόχος του προγράμματος είναι διπλός. Απ' τη μια να εξοικειωθούν οι μαθητές με τα δικαιώματά τους, κι απ' την άλλη να εκφραστούν δημιουργικά.

Τα νηπιαγωγεία λαμβάνουν μέρος με τη δημιουργία μιας αφίσας κι η Ε΄τάξη των δημοτικών σχολείων με τη δημιουργία ενός βιβλίου ή μιας εφημερίδας.

Όλα τα παιδιά κι οι εκπαιδευτικοί που θα λάβουν μέρος στο πρόγραμμα θα βραβευθούν απ' τη UNICEF με ειδικό έπαινο για τη συμμετοχή τους. Τα έργα που θα ξεχωρίσουν θα βραβευθούν σε ειδική τελετή και θα παρουσιαστούν σε έκθεση σε ημερομηνία κοντινή της 20ης Νοεμβρίου - επετείου της υιοθέτησης της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού.

Στην επιτροπή αξιολόγησης των έργων συμμετέχουν άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων καθώς και εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας.

Τα έργα των σχολείων θα πρέπει να αποσταλούν στη UNICEF στη διεύθυνση: Ανδρέα Δημητρίου 8 & Τζ. Κέννεντυ 37, 16121 Καισαριανή, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Οδηγίες για τη συμμετοχή των σχολείων στο πρόγραμμα υπάρχουν αναλυτικά στην ιστοσελίδα της UNICEF www.unicef.gr ή στα κεντρικά γραφεία της UNICEF στο τηλέφωνο 210-7255555 ή κι απ' τα παραρτήματα της UNICEF σε Θεσσαλονίκη: 2310-265532, Ηράκλειο: 2810-283442 και Χανιά: 28210-20325.

6 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΑΥΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ.
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

Diatton είπε...

Είναι όντως πολλές φορές που τα παιδιά είναι πολύ μπροστά απ' τους ενήλικες...

Καλό σου βράδυ φίλε μου...

Δημήτρης είπε...

Πολύ σημαντική κίνηση και προσπάθεια!

τα παιδιά πρέπει να ξέρουν τα διακαίωματά τους!

κάποτε είχα ανεβάσει τα δικαίωματα θυμάμαι τότε Διάττων είχες αφήσει και εσύ την αποψή σου επι του θέματος
αφήνω εδώ τον σύνδεσμο για όποιον ενδιαφέρεται να τα διαβάσει...
http://provlimatismoibyjimank.blogspot.com/2009/08/blog-post.html


Φίλε Διάττων σαν σήμερα νομίζω γεννήθηκε ο αγαπημένος μας μεγάλος Ποιητής Τάσος Λειβαδίτης 20 του Απρίλη...
Επειδή ξέρω πόσο πολύ τον αγαπάς και σίγουρα πόσο πολύ τον έχεις μελετήσει με αφορμή τη σημερινή μέρα αν μπορείς να προγραμματίσεις κάποια σχετική ανάρτηση να μας δώσεις τα φώτα σου...

καλό βράδυ!!!

Diatton είπε...

Ναι Δημήτρη, τη θυμάμαι την ανάρτηση, μου είχε κάνει εντύπωση το μέγεθός της! Καλά έκανες κι άφησες εδώ το link για κάθε ενδιαφερόμενο...

Όσο για το μεγάλο Λειβαδίτη, έχεις απόλυτο δίκιο! Και βέβαια θα κάνω κάτι γι' αυτόν μιας και μου το πρότεινες (το είχα κι εγώ στο μυαλό μου, άλλωστε). Σήμερα, όμως, προτίμησα να κάνω ανάρτηση για την 21η Απριλίου. Από κει και πέρα, αν...όλα πάνε καλά...σύντομα θα ανεβάσω κάτι για τον μεγάλο Ποιητή!

Olga είπε...

Hi Diatton, I see you are on a little break :) I hope you are enjoying it. As for creativity, well it definitely plays a huge role in educational process.

Diatton είπε...

I just took a day off from blogging, dear Olga! Tomorrow everything will be the same! If you noticed in the start of the blog, there is a Blues song in the plan...

Blues, the mother music for me...