Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Τρία Ελληνικά Νησιά Στα TOP 10 Της Ευρώπης

Τρία ελληνικά νησιά, η Ρόδος, η Κέρκυρα κι η Σαντορίνη συγκαταλέγονται στα 10 κορυφαία νησιά στην Ευρώπη, σύμφωνα με ιστοσελίδα σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, τα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά νησιά είναι, με σειρά προτίμησης, τα εξής: Μαγιόρκα, Γκραν Κανάρια, Ρόδος, Τενερίφη, Ιμπιζα, Φουερτεβεντούρα, Κέρκυρα, Λανζαρότε, Μενόρκα, Σαντορίνη. Η κατάταξη είναι διαμορφωμένη σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν το Μάη του 2009.

Ρόδος: Το νησί της Ρόδου, το οποίο ανήκει στα Δωδεκάνησα, έχει όλα όσα χρειάζεται για να το χαρακτηρίσει κανείς ειδυλλιακό. Όσοι επισκέπτες επιθυμούν να πραγματοποιήσουν διακοπές ξεκούρασης και χαλάρωσης, θα πρέπει να οπωσδήποτε να επισκεφθούν τις εξωτικές παραλίες της Καλλιθέας. Η Ρόδος προσφέρει καταπληκτικές παραλίες αλλά κι ένα ακόμα πιο όμορφο υποβρύχιο κόσμο, ο οποίος είναι ιδιαίτερος γνωστός στους κύκλους των καταδυτών. Ένα πολύ γνωστό αξιοθέατο είναι κι οι Πεταλούδες: μια προστατευμένη περιοχή, γνωστή ως η κοιλάδα με τις Πεταλούδες, την οποία επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι αμέτρητες πεταλούδες. Η πόλη της Ρόδου είναι ένα απ' τα μέρη που κάθε επισκέπτης του νησιού αξίζει να δει: Το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, η Οδός Ιπποτών καθώς κι η Μεσαιωνική πόλη αποτελούν ξεχωριστά στολίδια του νησιού.

Κέρκυρα: Η Κέρκυρα είναι ένα απ' τα πιο διάσημα ελληνικά νησιά, το οποίο χαρακτηρίστηκε κι ως παράδεισος απ' τον ποιητή Όμηρο. Εξαιτίας της πλούσιας βλάστησής της είναι και γνωστή ως «το πράσινο νησί». Το νοτιότερο τμήμα της είναι στολισμένο από ελαιώνες οι οποίοι φτάνουν μέχρι και τα 20 μέτρα. Η Κέρκυρα προσφέρει όλων των ειδών τις παραλίες και για όλες τις προτιμήσεις. Μια από τις πιο όμορφες και εξωτικές παραλίες είναι αυτή δίπλα απ' τη λίμνη Κορησσία, στο βορειο - δυτικό μέρος του νησιού. Το πιο χαρακτηριστικό κομμάτι του νησιού είναι το Ποντικονήσι (εικονίζεται στη φωτογραφία) ενώ κόσμημα αποτελεί η πρωτεύουσα του, της οποία η αρχιτεκτονική είναι σε βενετσιάνικο ρυθμό. Στην περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας οι ειδυλλιακοί θαλάσσιοι κόλποι καθώς κι η Ιερά Μονή αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες.

Σαντορίνη: Στο νησί της Σαντορίνης, το οποίο είναι αποτέλεσμα ηφαιστιακών εκρήξεων, έχουν δημιουργηθεί θεαματικά τοπία. Χαρακτηριστικό της κυκλαδίτικη τεχνοτροπίας είναι τα λευκά σπίτια με τα μπλέ παράθυρα, χτισμένα σ' απόκρημνες πλαγιές. Ένα απ' τα πιο θεαματικά αξιοθέατα είναι το κοιμώμενο ηφαίστειο κι οι ανασκαφές των ερειπίων στην παλαιά Καμμένη, όπου οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την αρχαία ελληνική ιστορία. Οι παραθεριστές έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν ανάμεσα στους ανενεργούς κρατήρες και ν' απολαύσουν τη θέα άλλων κυκλαδίτικών νησιών. Το μαγευτικό αυτό τοπίο κάνει τη Σαντορίνη νούμερο ένα προορισμό για ζευγάρια...