Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Φάλαινα Beluga Σώζει Δύτρια Από Πνιγμό

Πριν 3 βδομάδες πρίπου, στις εγκαταστάσεις της Polar Land στην πόλη Harbin της Νότιας Κίνας, έγινε ένας διαγωνισμός κατάδυσης σε πισίνα βάθους 6 μέτρων, χωρίς αναπνευστική συσκευή. Νικητής θα ήταν όποιος θα έμενε παραπάνω ώρα στο παγωμένο νερό.

Η 26 ετών δύτρια Yang Yun που συμμετείχε στο διαγωνισμό, κατά τη διάρκεια της κατάδυσης, αισθάνθηκε τα πόδια της να παραλύουν από ισχυρή κράμπα που έπαθε και στα δυο λόγω των πολικών θερμοκρασιών που επικρατούσαν μέσα στην πισίνα. Στην προσπάθειά της να αναδυθεί, δεν μπορούσε να κουνήσει τα πόδια της κι άρχισε να πίνει νερό. Μάλιστα, νόμισε πως θα πεθάνει, όπως δήλωσε αργότερα η ίδια.

Τότε, η φάλαινα beluga με το όνομα Mila, αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά κι έσπευσε να τη βοηθήσει, πριν το αντιληφθούν οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού. Έπιασε απαλά τα πόδια της δύτριας με το στόμα της (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) και την έσπρωξε στην επιφάνεια.

"Η Mila είναι κάτοικος της πισίνας, έχει εξοικειωθεί με τους ανθρώπους κι είναι πάρα πολύ ευαίσθητη" δήλωσε ένας απ' τους διοργανωτές του διαγωνισμού. "Η Yun πλέον, της χρωστάει τη ζωή της" συμπλήρωσε...

9 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΓΥΡΙΣΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ.ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ.ΦΟΒΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΚΕ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ.

Diatton είπε...

Γύρισες με το καλό και πραγματικά βλέπω ότι άρχισες πάλι να επισκέφτεσαι τους ίδιους χώρους, όπως έκανες και πριν τις διακοπές σου. Να ξέρεις πως η επιστροφή σου έδωσε σε πολλούς ιδιαίτερη χαρά...

Καλό βράδυ...

I-DIADROMI είπε...

ΑΓΑΠΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΛΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΛΦΙΝΙΑ

Diatton είπε...

Συμφωνώ και με τους τελευταίους σχολιαστές και τους ευχαριστώ...

compadvice είπε...

Έχουμε πολλά να μάθουμε από τα ζώα. Ωραίο άρθρο φιλε!

Olga είπε...

Animals are just the best! how lucky the beluga was there to help. I think this girl will never forget this. Thanks for this heart-warming story :)

Diatton είπε...

Thanks for visiting me, Olga!

Ευχαριστώ και το φίλο compadvice για την επίσκεψή του...

tessable είπε...

ΣΕ ΕΙΔΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ,ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΑΝΕΡΑΚΙ ΣΟΥ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ, ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗ ΦΑΛΑΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΤΡΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ.

Diatton είπε...

Ευχαριστώ και τον/την tessable για την επίσκεψη στο δικτυακό μου χώρο...