Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Η Nokia Παρουσίασε Υπολογιστή Netbook

Δυναμική είσοδο στην αγορά των netbook αποφάσισε να κάνει η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Nokia, παρουσιάζοντας τον ηλεκτρονικό υπολογιστή Booklet 3G. Η κίνησή της χαρακτηρίστηκε απ' τους αναλυτές ως φυσικό επακόλουθο, όμως ο ανταγωνισμός που θα συναντήσει θα είναι αρκετά μεγάλος.

Το netbook έχει οθόνη 10.1 ιντσών κι εφοδιάζεται με επεξεργαστή Atom της Intel. Απ' ότι φαίνεται θα συνοδεύεται με τα νέα Windows 7. Διαθέτει ενσωματωμένο 3G καθώς και Wi-Fi, ενώ δεν απουσιάζουν Bluetooth, GPS, webcamera, HDMI και υποδοχή για κάρτα SIM. Η αυτονομία του αγγίζει τις 12 ώρες, αλλά αυτό εξαρτάται κι απ' τη χρήση που θα γίνεται.

Ζυγίζει μόλις 1.25 κιλά, το πάχος του δεν ξεπερνάει τα 2 εκατοστά και θα πωλείται σε διάφορα χρώματα. Πληροφορίες για την τιμή ή την ημερομηνία κυκλοφορίας του Booklet 3G θα ανακοινωθούν σε έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Στουτγκάρδη στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η Nokia είχε κατασκευάσει υπολογιστές πρίν από περίπου 20 χρόνια, αλλά αποσύρθηκε όταν ξεκίνησε να κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα.


Ενδιαφέρουσα πρόταση δείχνει να είναι το νέο Netbook της Nokia και με το βίντεο αυτό μπορούμε να πάρουμε μια μικρή γεύση. Όσο για την τιμή του, έχω την αίσθηση ότι δε θα είναι φθηνή. Έστω, η 2 Σεπτεμβρίου είναι πολύ κοντά...