Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Η Ρωσία Των Αντιθέσεων

Περισσότεροι από 24,5 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω απ' το επίσημο όριο της φτώχειας στη Ρωσία, το οποίο είναι τα 113 ευρώ (5.083 ρούβλια), σύμφωνα με πρόσφατη (28.8.09) ανακοίνωση του ρωσικού πρακτορείου στατιστικής Rosstat.

Συγκεκριμένα το 17,4% του πληθυσμού ζει κάτω απ' το όριο της φτώχειας, ποσοστό που αυξήθηκε περισσότερο από 30% στο πρώτο τρίμηνο του 2009 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2008, ο ίδιος αριθμός άγγιζε τα 18,5 εκατομμύρια ανθρώπους, το 13,1% δηλαδή του πληθυσμού.

Όλ' αυτά τη στιγμή που στη Ρωσία κατοικούν μερικοί απ' τους πλουσιότερους επιχειρηματίες στον κόσμο...

ΣΧΟΛΙΟ: Τι πικρά που είναι, αλήθεια, όλ' αυτά! Όχι μόνο επειδή συμβαίνουν στο παρόν και δηλώνουν μια αρνητική πορεία πραγμάτων και καταστάσεων, αλλά εμάς τους παλιότερους, μας ενοχλούν κι ιστορικά. Τι καθόμαστε κι ακούγαμε τότε... Πώς κατέρρευσε έτσι όλος αυτός ο μύθος του κομμουνισμού...

3 σχόλια:

evelina είπε...

πραγματικά δεν θέλω να το σχολιάσω...αλλά σου αξίζει ένα βραβείο περνα μια βόλτα να το πάρεις

μαριάννα είπε...

Αυτή τη χώρα, δεν ξέρω γιατί, την πονούσα πάντα σαν χώρα μου. Κατάφερα και πήγα ζώντας την για λίγο εκ των έσω όμως μέσω φίλων, επί Γκορμπατσόφ. Και την βρήκα παράδεισο επί γης. Δεν φαντάζεσαι πόσο λυπάμαι... για το πώς κατάντησε. Πραγματικά κρίμα!

Καλή βδομάδα! Καλημέρα!

Diatton είπε...

Ευχαριστώ και τις δύο εκλεκτές φίλες που κατέθεσαν τη σκέψη τους...