Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ο Θησαυρός Που Αποδείχτηκε...Ξύλο!

Απολιθωμένο ξύλο αποδείχτηκε ότι ήταν το σεληνιακό πέτρωμα που είχε στις συλλογές του το Μουσείο Rijksmuseum του Άμστερνταμ.

Το Εθνικό Μουσείο της Ολλανδίας, Rijksmuseum, το οποίο κατέχει ανυπολόγιστης αξίας έργα, πίστευε ότι είχε στις συλλογές του μια πέτρα που είχαν φέρει οι αστροναύτες απ' τη Σελήνη το 1969, όμως, όπως έγινε γνωστό η πέτρα αυτή δεν ήταν παρά ένα κομμάτι απολιθωμένου ξύλου.

Το Μουσείο είχε κληρονομήσει την "πέτρα" το 1991 μετά το θάνατο του ολλανδού πρώην πρωθυπουργού Βίλεμ Ντρέες, ο οποίος την είχε λάβει το 1969 απ' τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ολλανδία, Ουίλιαμ Μίντεντορφ.

Σύμφωνα με τους ειδικούς το "αντικείμενο δεν αξίζει περισσότερα από 50 ευρώ", πρόσθεσε η εκπρόσωπος του Μουσείου. Η τελευταία είχε παρακινηθεί από έναν ειδικό σε διαστημικά θέματα, ο οποίος είχε εκφράσει τις αμφιβολίες του, για το σκεπτικό της ΝΑΣΑ να αποχωριστεί ένα τόσο σπάνιο σεληνιακό πέτρωμα...

ΣΧΟΛΙΟ: Μιλάμε για ένα αντικείμενο που άλλαζε χέρια μεταξύ πολιτικών, πρεσβευτών κι επιστημόνων, σ' ένα τεράστιο χρονικό διάστημα 40 ετών! Κι ανακαλύφθηκε τώρα! Άνευ περαιτέρω σχολίων!

2 σχόλια:

roadartist είπε...

...Πολύ πλάκα έχει αυτό το σκηνικό.. Μόνο αυτό ως σχόλιο :)

Diatton είπε...

Πραγματικά, τι να πει κανείς...