Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Στην Κένυα Το Μεγαλύτερο Αιολικό Πάρκο Της Αφρικής

Στις 14 Μαϊου 2009 είχαμε γράψει για το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης, που γίνεται στη Σκωτία. Σήμερα θα αναφερθούμε στο μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αφρικής.

Στην Κένυα λοιπόν, ένα άπ' τα θερμότερα μέρη του κόσμου, θα κατασκευαστεί το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο της Αφρικής, συνεισφέροντας σημαντικά στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Οι περίπου 365 ανεμογεννήτριες του γιγαντιαίου πάρκου θα εγκατασταθούν στην έρημο γύρω από τη λίμνη Τουρκάνα. Με την ολοκλήρωση του έργου το 2012, υπολογίζεται ότι θα παράγονται 30 MW αιολικής ενέργειας, ποσότητα που υπερκαλύπτει τις ενεργειακές ανάγκες της Κένυας.

Η Κένυα, μάλιστα, φιλοδοξεί να πρωτοστατήσει στον ενεργειακό τομέα! Εκτός απ' το τεράστιο αιολικό πάρκο στη λίμνη Τουρκάνα, το οποίο υποστηρίζεται απ' την Αφρικανική Τράπεζα Επενδύσεων, επενδυτές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην περιοχή Ναϊβάσα, φιλοδοξώντας να κατασκευάσουν ένα δεύτερο αιολικό πάρκο.

Μέχρι σήμερα, μόνο χώρες της βορείου Αφρικής, όπως το Μαρόκο κι η Αίγυπτος, έχουν εκμεταλλευτεί την αιολική ενέργεια για εμπορικούς σκοπούς...

5 σχόλια:

evaggelia είπε...

Ως και η Κένυα επενδύει σε μεγαλεπίβολα σχέδια... Δεν έχω λόγια να περιγράψω την οργή μου για τα χάλια μας. Οι συγκρίσεις δεν έχουν νόημα πια...

Diatton είπε...

Έτσι είναι αγαπητή μου φίλη. Ακόμα και η Κένυα παρουσιάζεται πιο οργανωμένη από μας...

Καλό σου απόγευμα...

Alice Iocco είπε...

Η κατάσταση λοιπόν εδώ στην Ελλάδα δε μπορεί να περιγραφεί με το '' Ζούγκλα είναι εδώ '' πια...
Ας βρούμε κάτι να λέμε πιό αντιπροσωπευτικό για τα ''σύγχρονα ελληνικά δρώμενα''
Καλημέρα ¨)))

Diatton είπε...

Καλημέρα στην πάντα ευπρόσδεκτη Αλίκη!

arrwstia7 είπε...

ΕΔΩ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΓΥΡΩ ΚΑΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΕΝ ΤΙΣ ΗΘΕΛΑΝ ΔΙΟΤΙ ΟΠΤΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ 'ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ'!!!!!!
ΑΣ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΛΗΓΝΙΤΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΠΝΕΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΟ ΑΕΡΑ....
ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

ΕΙΠΑΜΕ...(ΤΡ)ΕΛΛΑΣ


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΚΕΝΥΑΤΕΣ ΠΑΝΤΩΣ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΙΜΗΘΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΚΕΙ.