Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2009

Τούρκος Ομολογεί Ότι Εκτέλεσε 10 Κύπριους

Σοκ προκάλεσε στην Κύπρο, αλλά και στην Τουρκία, η μαρτυρία γνωστού τούρκου ηθοποιού, που σε τηλεοπτική εκπομπή περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο εκτελούσε κύπριους αιχμαλώτους κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Σκότωσα δέκα άτομα» παραδέχθηκε μπροστά στις κάμερες, στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο ηθοποιός Αττίλας Ολκάτς, και πρόσθεσε: «Ο πρώτος που σκότωσα ήταν ένας 19χρονος αιχμάλωτος στρατιώτης. Όταν έτεινα το όπλο προς το μέρος του και τον σημάδεψα με έφτυσε. Τον πυροβόλησα στο μέτωπο και πέθανε. Στη συνέχεια, σκότωσα άλλους εννέα. Και αφού τους σκότωνα, πήγαινα στο αρχηγείο και έκλαιγα, αλλά την επομένη σκότωνα πάλι».

Ο τούρκος ηθοποιός είπε ότι την ημέρα της εισβολής στην Κύπρο, το καλοκαίρι του 1974, του απέμενε μία ημέρα για να απολυθεί από τον στρατό. Ο ηθοποιός παραπονέθηκε στην αρχή στον διοικητή του ότι είναι καλλιτέχνης και δεν μπορούσε να αφαιρέσει ζωή, αλλά ο διοικητής τού είπε ότι «εδώ τελειώνει η τέχνη κι αρχίζει η αληθινή ζωή, ο πόλεμος. Σου έδωσα εντολή και εσύ θα σκοτώσεις».
Αυτά δήλωσε αρχικά ο Τούρκος εγκληματίας αλλά μετά ανακάλεσε, σημειώνοντας τα εξής: «Στο μυαλό μου ανακατεύτηκε η πραγματικότητα με το σενάριο. Τα όσα ανέφερα λοιπόν στην εκπομπή, ότι σκότωσα δέκα άτομα, είναι ένα σενάριο που έχω γράψει εγώ, για να δείξω τις κακές συνθήκες, τη στυγνότητα και τη βαναυσότητα του πολέμου. Δεν είχα την ευκαιρία, όμως, να πω πως πρόκειται για σενάριο, διότι η εκπομπή έκανε διακοπή για διαφημίσεις και στη συνέχεια τελείωσε».

ΣΧΟΛΙΟ: Ο απόλυτος κυνισμός, κάτι που το ξέρει πολύ καλά η γειτονική μας χώρα και το έχει αποδείξει άλλωστε...

5 σχόλια:

Kirki είπε...

φρίκη!Αλλά δεν ήταν κάτι που δεν το ξέραμε.Δεν περιμέναμε τον Τούρκο να μας το πει.Το χε παραδεχτεί πριν λίγα χρόνια ο ίδιος ο Ντενκτάς δικαιολογώντας τις εν ψυχρώ εκτελέσεις με το ότι ήταν αγανακτισμένοι κάποιοι κάτοικοι απ αυτά που είχαν περάσει απ τους Ελληνοκύπριους.
Και η ελληνική κυβέρνηση...κοιμάταιιιι

Diatton είπε...

'Εχεις απόλυτο δίκιο. Ούτε καν να εκμεταλευτεί το γεγονός (με την καλή έννοια, το λέω).

tsop είπε...

Εγώ προσωπικά ένιωσα πως αυτός το κουβαλούσε για χρόνια μέσα του και τώρα επιδιώκει τιμωρία. Αξιολύπητη ομολογία, αλλά και συνάμα ειλικρινής, τόσο που φτάνει να κάνει ανθρώπινο τον εκτελεστή, αν μπορεί ποτέ να γίνει αυτό... Μάλιστα ο ίδιος έκανε ό,τι δεν έχει κάνει η Τουρκία ως κράτος χρόνια τώρα, αλλά αν θες και η Γερμανία...

Diatton είπε...

Ευχαριστώ την καινούργια φίλη για το σχόλιό της...

Tonia είπε...

Ο πόλεμος είναι διδάσκαλος της βίας.

Θουκυδίδης