Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Κακοποιήσεις Ανηλίκων

Πενήντα σεξουαλικές κακοποιήσεις ανηλίκων κάθε μέρα σε Αγγλία και Ουαλία.

Σε περισσότερες από 20.000 υποθέσεις που καταγράφηκαν από τις αστυνομικές αρχές της Αγγλίας και της Ουαλίας το 2008, τα θύματα ήταν παιδιά. Σύμφωνα με την Εθνική Υπηρεσία για την Πρόληψη της Κακοποίησης Παιδιών (NSPCC), περίπου ένα στα τέσσερα θύματα ήταν κάτω των 10 ετών. Συνάμα, σε περισσότερα από 800 περιστατικά τα παιδιά ήταν τεσσάρων ετών και κάτω.

Συγκεκριμένα, τα δεδομένα από 42 αστυνομικές αρχές (συνολικά 43) της Αγγλίας και της Ουαλίας, έδειξαν πως το 2008 καταγράφηκαν 20.758 περιπτώσεις με ανήλικα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Επίσης, σε 4.984 περιστατικά τα θύματα ήταν κάτω των 10 ετών και σε 163 υποθέσεις τα παιδιά ήταν ενός ή δύο ετών. Μάλιστα, ο αριθμός των κοριτσιών ήταν εξαπλάσιος από τον αγοριών.

Ο υπεύθυνος για ζητήματα δημόσιας τάξης από τη NSPCC, Φίλιπ Νόγιες, δήλωσε: «Πολλά από τα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων είναι μικρά παιδιά, όπως εμφανίζεται στα στατιστικά στοιχεία. Σε κίνδυνο βρίσκονται ακόμη και παιδιά ενός έτους, ενώ τα περισσότερα περιστατικά αφορούν σε παιδιά πρόωρης εφηβείας».

Όπως συμπλήρωσε: «Φυσικά, δε μπορούμε να παραλείψουμε τα παιδιά ιδιαιτέρως νεαρής ηλικίας που κακοποιούνται και δε μπορούν να μιλήσουν. Συνεπώς, είναι πολύ δύσκολο να ξέρουμε πόσα ακριβώς είναι τα ανήλικα που έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση».

Η NSPCC επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να βελτιώσει τον τρόπο που συλλέγει και δημοσιεύει επίσημα στοιχεία. Το υπουργείο Εσωτερικών τοποθέτησε μαζί τα στοιχεία για παιδιά και ενήλικες, με αποτέλεσμα να αποτύχει να δώσει μία καθαρή εικόνα του ποσοστού κακοποίησης ανηλίκων.

Επιπλέον, ο κ. Νόγιες υπογράμμισε: «Αν μπορούσαμε να πάρουμε αυτά τα στοιχεία ετησίως, θα είχαμε μία ακριβή εικόνα για το τι συμβαίνει και θα προβαίναμε σε πιο συγκεκριμένα μέτρα για να προστατέψουμε τα παιδιά».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εσωτερικών της Αγγλίας σημείωσε ότι έχει δεσμευτεί να οδηγήσει όλο και περισσότερους βιαστές στη δικαιοσύνη, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια έχει επενδύσει 11,25 εκατομμύρια λίρες σε υπηρεσίες υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης.

Ειδικότερα, εκπρόσωπος του υπουργείου υπογράμμισε: «Τώρα έχουμε ομάδες ειδικευμένες για υποθέσεις κακοποίησης ανηλίκων και ειδικό εισαγγελέα για θέματα βιασμών σε κάθε περιοχή. Παράλληλα, εξοπλίζουμε με νέο προσωπικό τις αρχές για να βελτιώσουν τις μεθόδους έρευνας σοβαρών σεξουαλικών εγκλημάτων».

Από Την Εφημερίδα ¨Καθημερινή" (με πληροφορίες από Reuters)

4 σχόλια:

Μαρια Νικολαου είπε...

Tοσες καταγράφηκαν......
Ποσες αραγε ΔΕΝ καταγραφηκαν...
Ντροπή..

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

OTI ΠΙΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Diatton είπε...

Παρόλο που πρόκειται για παιδιά, τα νούμερα δείχνουν πως αρκετούς δε νοιάζει! Μηνύματα των καιρών; 'Οχι, καθώς αυτά γίνονται εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ναι, αλλά στην εποχή μας θα έπρεπε να είχαν σταματήσει!

Anastasia είπε...

Πόσο τραγικό! πιο τραγική η δική μας αδιαφορία. Την καλησπέρα μου.