Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Η Ελλάδα Του Σήμερα

Άγνωστοι πυροβόλησαν πολλές φορές άνδρα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια, λίγα λεπτά μετά τις 3.00 τα ξημερώματα, στη συμβολή των οδών Ζαΐμη και Κουντουριώτη, πίσω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Η επίθεση έγινε στο σημείο όπου τρεις άνδρες των ΜΑΤ παραμένουν ως «φρουροί». Οι φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης κατά πληροφορίες ήταν δύο και έγιναν αντιληπτοί από τον ένα αστυνομικό τη στιγμή που είχαν πάρει θέση για να βάλουν εναντίον τους. Αυτός πρόλαβε να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του να καλυφθούν, δεν κατάφερε ωστόσο το ίδιο για τον εαυτό του και δέχθηκε βροχή από σφαίρες, από στρατιωτικό τoυφέκι Καλάσνικοφ και πιστόλι 9 χιλιοστών. Στο σημείο βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες. Μάλιστα, για να καλύψουν την αποχώρησή τους οι δράστες φέρονται να έριξαν και χειροβομβίδα.

Ο αστυνομικός (Αδαμάντιος Ματζούνης, 21 ετών) μεταφέρθηκε άμεσα στον Ερυθρό Σταυρό έχοντας δύο διαμπερή τραύματα, ένα στο μηρό και ένα κοντά στον πνεύμονα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των γιατρών, πιθανότατα έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής από την αστυνομία αν ο τραυματίας φορούσε το αλεξίσφαιρο γιλέκο του, το βέβαιο όμως είναι ότι σώθηκε επειδή η σφαίρα χτύπησε δύο κινητά τηλέφωνα, που είχε στην τσέπη της στολής του στο ύψος της καρδιάς και άλλαξε ελάχιστα πορεία.

Από Την Εφημερίδα "Έθνος"

1 σχόλια:

ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ είπε...

Δυστυχώς το έμαθα και εγώ σήμερα το πρωί και φρίκαρα...

Επειδή 1ο "Η Βία φέρνει Βία"

Και 2ο Δεν θα είναι πάλι λίγοι αυτοί που θα εκμεταλευθούν το θέμα για δικό τους συμφέρον...

την καλημέρα μου