Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Στρατιωτικός Ανεφοδιασμός Του Ισραήλ Μέσω Ελλάδας

Την αντίδραση της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η αναφορά του πρακτορείου Reuters ότι οι ΗΠΑ αναζητούν εμπορικό πλοίο, προκειμένου να μεταφέρει μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών στο Ισραήλ μέσω Ελλάδας.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα "Τα Νέα", οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμερικανικό ναυτικό επιθυμεί να ναυλώσει πλοίο που θα μεταφέρει 325 κοντέινερ από το λιμάνι του Αστακού στο ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ στα μέσα με τέλη Ιανουαρίου. Στη σχετική προκήρυξη, που δημοσιεύτηκε στις 31 Δεκεμβρίου, γίνεται λόγος για "επικίνδυνο φορτίο" και "εκρηκτικές ύλες", χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις.

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος διέψευσε το ρεπορτάζ, λέγοντας ότι "δεν τίθεται θέμα πραγματοποίησης ανεφοδιασμού του ισραηλινού στρατού μέσω του λιμανιού του Αστακού ή άλλου σημείου της ελληνικής επικράτειας".

Η αντιπολίτευση δεν θεώρησε πειστική τη διάψευση. Το ΠΑΣΟΚ δια της εκπροσώπου του για θέματα Άμυνας, Βάσως Παπανδρέου, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "εμπλέκει τη χώρα σε τεράστιους κινδύνους". "Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, μεγάλη ποσότητα αμερικανικών πυρομαχικών βρίσκεται στο Λιμάνι του Αστακού και πρόκειται να μεταφερθεί στο Ισραήλ. Αυτό προϋποθέτει την έγκριση της ελληνικής κυβέρνησης και είναι απαράδεκτο", αναφέρει η κ. Παπανδρέου.

Το ΚΚΕ ζήτησε από την κυβέρνηση "να πάρει ξεκάθαρη θέση", επισημαίνοντας ότι "στην ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτς, ο εκπρόσωπος Τύπου του αμερικάνικου πολεμικού ναυτικού αντισυνταγματάρχης Π.Ράιντερ δηλώνει ότι 325 κοντέινερς πυρομαχικών μεταφέρονται, από γερμανική εταιρεία, από το λιμάνι του Αστακού προς το λιμάνι Ασντότ του Ισραήλ. Απαιτούμε από την κυβέρνηση αντί να διαψεύδει δημοσιεύματα, να τοποθετηθεί για τις συγκεκριμένες δηλώσεις".

Ο ΣΥΝ ζήτησε "την άμεση διάψευση ή επιβεβαίωση της είδησης από την κυβέρνηση".

Από Την Εφημερίδα ¨Το Βήμα"

7 σχόλια:

ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ ΠΥΡΦΟΡΟΣ είπε...

Δεν το γνώριζα φίλε μου, αλλά δεν θα με ξαφνιάσει αν συμβεί τελικά κάτι τέτοιο.
Εμείς οι απλοί πολίτες πότε θα ξυπνήσουμε δεν ξέρω...

Καληνύχτα

Diatton είπε...

Στην ερώτησή σου υπάρχει μια απάντηση που δε στη δίνω εγώ αλλά η ελεεινή ελληνική πραγματικότητα: Ποτέ! Αν θες
κι άλλη μια μονολεκτική απάντηση σχετική με την προηγούμενη, είναι: Τίποτα! Γιατί αυτό είναι η Ελλάδα. Η χώρα του Τίποτα!

aitherovamwn είπε...

Κακό πράμα η συνήθεια, ζεστός ο καναπές, γλυκό το ρουσφετολόι... Νομίζω οι ψηφοφόροι νοιώθουν το ίδιο μ' οσους παίζουν στον ιππόδρομο. Το ίδιο άγχος, αν θα προκριθεί το ψωράλογό τους, μόνο που δεν λένε να καταλάβουν ότι ακόμη κι αν προκριθούν χαμένοι θα βγούν.
Διαττοντα μη το λες το ποτέ... μας τσακίσες βραδιάτικα. Πάντα υπάρχει ελπίδα, αν κ η φάρα μας δν ξυπνά εύκολα. Ας ελπίσουμε να μας πιαστεί η μέση απο τον καναπέ κι από καναπεδοχαυνούμενοι να ξαναγίνουμε Ανθρωποι...
Καλο βραδυ!

ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ είπε...

Πολλά κινούνται και γίνονται χωρίς να τα γνωρίζουμε πλέον...

Παίζονται και ζυγίζονται πολλά από πίσω...

Και εμείς να αναμένουμε τις λεκτικές διαψεύσεις... συνεχίζοντας να βλέπουμε εικόνες φρίκης και οδυρμού... που για ένα μικρό γύρισμα της μοίρας θα μπορούσαν να συμβαίνουν στο σπίτι μας...

Alice Iocco είπε...

Αυτές είναι συνηθισμένες ''παραχωρήσεις'' των εκάστοτε κυβερνήσεων ,μπρος στην ''δύναμη'', είτε τα μαθαίνουμε....είτε όχι .Χρόνια τώρα....
Όμως με το να βρίζουμε και να ξεθυμαίνουμε σε κάθε παρόμοιο ''νέο'' που πέφτει στην αντίληψή μας, δε γίνεται τίποτα και κανένα αποτέλεσμα δεν φέρνει.
Εγώ λέω απλά να μη ΞΕΧΝΑΜΕ όταν πηγαίνουμε μπροστά στην κάλπη.
Μόνο τότε ίσως κάτι αρχίζει ν'αλλάζει....
'Ετσι κι αλλιώς είμαστε άξιοι της μοίρας και των επιλογών μας.

aitherovamwn είπε...

Ίσως κάποιοι και να έπρεπε να ξεχνούν.. ή να χαλούσε το ξυπνητήρι τους...
Δεν βοηθάει μόνο η δύναμη της ψήφου γιατί απαξ κι ανέβουν πάνω, όποιοι κι αν ειναι, μεθούν απ' τη δύναμη, αρπαξαν τον ταύρο και τρέχουν. Το ζήτημα πιστεύω είναι να υφίσταται έλεγχος. Ελεγχος πριν ψηφιστούν αλλά και μετά κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής τους. Έτσι πλησιάζουμε λιγουλάκι στη δημοκρατια...
(αν είμαι λάθος συγγνωμη, αλλά είμαι και μικρο..¨:-) )
Τις καλημέρες μου!

Μαρια Νικολαου είπε...

θα ελεγα καλυτερα "ανευ σχολίων"...
και θα πω και γω αυτο που εχεις ως τιτλο στο ιστολογιό σου
ΑΣ ΥΨΩΘΟΥΜΕ ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ..

καλημερα Διάττων