Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

Θανατική Καταδίκη Για Νοθευμένο Γάλα Στην Κίνα

Σε θάνατο καταδικάστηκαν δυο κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με το μολυσμένο γάλα στην Κίνα.

Πρόκειται για ένα απ' τα πιο μεγάλα διατροφικά σκάνδαλα των τελευταίων χρόνων που κόστισε τη ζωή σε εξι παιδιά και προκάλεσε σοβαρά προβλήματα υγείας τουλάχιστον σε τρακόσιες χιλιάδες ακόμα.

Οι δύο άνθρωποι που καταδικάστηκαν σε θάνατο είναι ο Ζανγκ Γιουζούν που κρίθηκε ένοχος στην κατηγορία της λειτουργίας παράνομου εργαστηρίου το οποίο παρήγαγε νοθευμένο βρεφικό γάλα σε σκόνη και ο Γκενγκ Τζινπίνγκ που καταδικάστηκε για την παρασκευή και πώληση νοθευμένων προϊόντων σε γαλακτοβιομηχανίες.

Για την υπόθεση του μολυσμένου με μελαμίνη βρεφικού γάλακτος δικάζονται συνολικά 21 άνθρωποι. Η μελαμίνη χρησιμοποιούνταν ώστε το γάλα να εμφανίζεται ότι έχει περισσότερες πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά.

Το πιο υψηλόβαθμο στέλεχος που καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη είναι η Τιαν Γιενχούα, πρόεδρος της Σανλού, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στην παραγωγή βρεφικού γάλακτος. Άλλα τρια στελέχη της Σανλού τιμωρήθηκαν με ποινές φυλάκισης από 5 μέχρι 15 χρόνια.

Όταν αποκαλύφθηκε τον Σεπτέμβριο το πρωτοφανές διατροφικό σκάνδαλο, αποδείχτηκε ότι η εταιρεία Σανλού γνώριζε ότι επρόκειτο να διαθέσει στην αγορά τοξικό γάλα και παρ' όλ' αυτά δεν δίστασε να προωθήσει 900 τόνους μολυσμένου προϊόντος. Η παραγωγή του νοθευμένου γάλακτος δεν σταμάτησε παρά μόνο όταν μια επιχείρηση στη Νέα Ζηλανδία, που συνεργάζεται με την κινεζική Σανλού, παρενέβη ζητώντας να διεξαχθούν έλεγχοι.

Το σκάνδαλο με το νοθευμένο γάλα τρομοκράτησε τους γονείς στην Κίνα και ξέσπασε τέσσερα χρόνια μετά την προηγούμενη διατροφική απάτη που είχε συγκλονίσει τους πάντες με τον θάνατο 13 βρεφών. Το σκάνδαλο πήρε πλέον τεράστιες διαστάσεις καθώς νοθευμένα κινεζικά γαλακτοκομικά έχουν εξαχθεί σε διάφορες χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα της θανατικής καταδικής ωστόσο, ως η εσχάτη των ποινών, αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη απ' τη διεθνή κοινότητα και θέτει πολλά ερωτήματα σχετικά με τις μεθόδους σωφρονισμού που ακολουθούν διάφορες χώρες.

ΣΧΟΛΙΟ: ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΕΣ !!! Άντε μετά να το επιχειρήσει κάποιος άλλος. Τουλάχιστον, θα 'χει άκρως σοβαρούς λόγους να το σκεφτεί. Όχι όπως εδώ στη χώρα μας που σαχλαμαρίζουμε!

1 σχόλια:

Μαρια Νικολαου είπε...

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ
ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΣΑΧΛΑΜΑΡΙΖΟΥΜΕ
ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ......