Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

"Θα Σε Περιμένω Όσο Χρειαστεί"

Υπήρξε πράγματι ερωτευμένη η Εντίθ Πιάφ με τον Δημήτρη Χορν ; Πότε και πώς γνωρίστηκαν ; Το σίγουρο είναι ότι τον Σεπτέμβριο του 1946 εκείνη του έστειλε φλογερή επιστολή, η οποία κατέληξε να δημοπρατείται στις μέρες μας (στις 16 Ιανουαρίου).

Εκείνη ήταν 31 ετών κι εκείνος 25 όταν συναντήθηκαν στην Αθήνα το 1946, τότε που η γαλλίδα τραγουδίστρια είχε έρθει για εμφανίσεις στη σκηνή του Κοτοπούλη, στα μέσα Σεπτεμβρίου. Λίγο αργότερα η Πιάφ με ημερομηνία 20.9.1946 έστειλε στον νεαρό τότε έλληνα ηθοποιό ένα μακροσκελές γράμμα, μια ερωτική επιστολή, αποκαλυπτική για τα συναισθήματά της. Τον καλούσε να τη συναντήσει στο Παρίσι, λέγοντάς του ότι "θα σε περιμένω όσο καιρό χρειαστεί, σ' αγαπώ όσο δεν αγάπησα ποτέ κανέναν, Τάκη, μη μου πληγώσεις την καρδιά!". Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 13 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, του έστειλε ένα τηλεγράφημα: "Αν μπορείς γράψε μου στο όνομα κυρία Μπιγκάρ, στην οδό Μπερί 26. Μη βάλεις το όνομά μου στη διεύθυνση". Παραμένει άγνωστο αν ο Χορν απάντησε στην πρώτη επιστολή της Πιαφ, και αν το τηλεγράφημα που ακολούθησε υπονοεί ότι είχαν επικοινωνήσει ενδιαμέσως.

Το γράμμα και το τηλεγράφημα με τους φακέλους τους δημοπρατούνται από τον οίκο "Πέτρος Βέργος", την προσεχή Παρασκευή, στις 16 Ιανουαρίου το απόγευμα, την ίδια ακριβώς ημερομηνία που πέθανε πριν από έντεκα χρόνια ο Δημήτρης Χορν.

Να σημειωθεί πως την εποχή που ο Χορν έλαβε την ερωτική αυτή επιστολή ήταν ήδη, από το 1942, παντρεμένος με τη Ρίτα Φιλίππου.

Από Την Εφημερίδα "Το Βήμα"