Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Συναυλία Φλαμένκο Σήμερα Κι Αύριο Στην Αθήνα!

Σήμερα Κυριακή 28 κι αύριο Μεγάλη Δευτέρα 29 Μαρτίου, το αυθεντικό φλαμένκο της Ισπανίας συναντά τους κορυφαίους συντελεστές της ελληνικής αντίστοιχης σκηνής στο Bar Αφανείς, στου Ψυρρή, στην Αθήνα, προσφέροντας μας, έτσι, τη δυνατότητα να απολαύσουμε ένα αυθεντικό θέαμα γεμάτο ρυθμό, χρώματα κι ανδαλουσιανό πάθος.

Πιο συγκεκριμένα, ο κιθαρίστας και συνθέτης Manuel Cazas θα δώσει δυο μοναδικές συναυλίες μαζί με τους Έλληνες καλλιτέχνες Γιάννη Παπαγιαννούλη στα κρουστά και Ηλέκτρα Χρυσανθού στο χορό.

Ο Manuel Cazas γεννήθηκε στη Σαλαμάνκα και ξεκίνησε να παίζει κιθάρα απ' τα 16 του χρόνια, μαθητεύοντας δίπλα στον Manuel Lora «Cholo» και τον Victor Monje «Serranito». Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1999 στην Ισπανία όπου και διέπρεψε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ακολούθησαν εμφανίσεις στο Λονδίνο όπου έπαιξε ως σολίστας στα μεγαλύτερα σχήματα φλαμένκο της εποχής, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε στη Μαδρίτη για να καθιερωθεί στο χώρο ως ένας απ' τους πιο ταλαντούχους κιθαρίστες φλαμένκο της τοπικής σκηνής.

Ορόσημο στην καλλιτεχνική του πορεία ήταν το πέρασμά του απ' την Ιαπωνία. Η επιστροφή στη γενέτειρά του κι η συνεργασία του με όλους σχεδόν τους ενεργούς μύθους του φλαμένκο ήταν αυτή που τον καταξίωσε! Απ' το 2005 ως σήμερα εμφανίζεται με τη χορευτική ομάδα της Rocio Molina που έχει δώσει παραστάσεις στα μεγαλύτερα θέατρα της Νέας Υόρκης, του Μαϊάμι, της Ουάσιγκτον, των Βρυξελλών, του Παρισιού, της Ρώμης, του Λονδίνου, του Τόκιο κ.α.

Όσο αφορά τους Έλληνες συντελεστές της συναυλίας, ο Γιάννης Παπαγιαννούλης ασχολείται με τη μουσική απ' τα 15 του, όπου σπουδάζει παραδοσιακά και μοντέρνα κρουστά δίπλα στον Π. Κούρτη. Απ' το 2002 συμμετέχει σε δισκογραφικές δουλειές, παραστάσεις και συναυλίες μεγάλων ελλήνων καλλιτεχνών, ενώ απ' το 2005 ασχολείται εντατικά με το φλαμένκο. Η Ηλέκτρα Χρυσανθού, έχοντας σπουδές στο κλασσικό και σύγχρονο χορό, γοητεύεται απ' τη μαγεία του φλαμένκο και ξεκινά μια πολύχρονη πορεία εντατικής μελέτης γύρω απ' την κουλτούρα του φλαμένκο. Μαθήτευσε δίπλα σε σημαντικούς Έλληνες και Ισπανούς δάσκαλους ενώ απ' το 1999 εργάζεται σαν καθηγήτρια χορού και χορογράφος σε σχολές χορού και ομάδες φλαμένκο...

Συναυλία Φλαμένκο, 28-29 Μαρτίου 2010, Αφανείς Bar, Αριστοφάνους 13, Ψυρρή, Αθήνα. Έναρξη 9 μμ.

Σχετικό με την εκδήλωση είναι και το video που ακολουθεί, με 2 γνωστά ονόματα απ' το χώρο της - γεμάτο πάθος - παραδοσιακής μουσικής της Ισπανίας. Τον El Chocolate (τραγούδι) και τον Eduardo El De La Malena (κιθάρα). Η ηχογράφηση έγινε στο σπίτι του El Chocolate, τη δεκαετία του 70...

6 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΕΡΑΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ! ΠΙΟ ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ,ΠΙΟ ΓΕΡΑ ΑΠΟ ΑΒΓΑ,ΠΙΟ ΤΥΧΕΡΑ ΑΠΟ ΑΡΝΙΑ :)))))

ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

Diatton είπε...

Πρόκειται περί μιας καταπληκτικής ευχής (παρόλο που δεν είμαι της θρησκείας)! Σου την ανταποδίδω ολόψυχα αγαπητέ μου φίλε!

Alice Iocco είπε...

skroytzako :)πολύ πρωτότυπη η ευχή σου στ'αλήθεια ..
'Οσο για το φλαμένκο ,είναι κι αυτός ένας χορός με ρίζες, με παράδοση και μας αρέσει η έκφαση του, γιατί έχουμε και μεις το μεσογειακό ταπεραμέντο κι ακούμε τα τραγούδια που τον συνοδεύουν πάντα .....μ'ευχαρίστηση και θαυμασμό !
Καλησπέρα και καλό πάσχα λοιπόν!

Diatton είπε...

Αγαπητή Αλίκη, με το σχόλιό σου έδειξες πόσο κοντά είμαστε ως (μεσογειακός) λαός σ' αυτό το καταπληκτικό είδος μουσικής που είναι το φλαμένκο...

Α, και μη φύγεις. Η επόμενη ανάρτηση έχει κάτι από σένα...

Olga είπε...

Too emotional and passionate! I love everything connected to Andalusian culture..

Diatton είπε...

I also love Flamenco, dear Olga! So much passion, you can't find in any other kind of music! Just have a look at the face of the singer!