Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Μια Πληγή Που Δε Θα Κλείσει Ποτέ! Βατικανό: 3.000 Κατηγορίες Για Παιδεραστία Σε 9 Χρόνια!

Περίπου 3.000 κατηγορίες για παιδεραστία εναντίον ιερέων έχει επεξεργαστεί η δικαιοσύνη του Βατικανού, απ' το 2001 ως το 2010, για υποθέσεις που διεπράχθησαν κατά τα τελευταία 50 χρόνια, ανακοίνωσε το Σάββατο αξιωματούχος του Βατικανού.

«Απ' το 2001 ως το 2010, υπήρξαν περίπου 3.000 κατηγορίες σε βάρος ιερέων για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά τα τελευταία 50 χρόνια», δήλωσε ο μονσινιόρος Τσαρλς Σκικλούνα, εισαγγελέας του δικαστηρίου του Καρδιναλίων για το δόγμα της Πίστης, σε συνέντευξή του στο Avvenire, το περιοδικό της ιταλικής Διάσκεψης Επισκόπων.

«Είναι αλήθεια» τόνισε ο ιεράρχης, «αλλά θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι το φαινόμενο δεν έχει επεκταθεί όπως κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε», υπενθυμίζοντας ότι «υπάρχουν 400.000 ιερείς των επισκοπών και μοναχοί σε όλον τον κόσμο».

«Στο 10% των καταγγελιών, στις ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις, οι ένοχοι έχουν υποβαθμιστεί στο επίπεδο του λαϊκού. Σε ένα ίδιο ποσοστό, είναι οι ίδιοι οι ιερείς που ζήτησαν να απαλλαγούν των ιερατικών καθηκόντων τους. Στη συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων (60%), κυρίως λόγω της προχωρημένης ηλικίας των κατηγορουμένων, δεν γίνονται δίκες, αλλά έχουν ληφθεί πειθαρχικά μέτρα, όπως η απαγόρευση της τέλεσης λειτουργίας σε δημόσιο χώρο και της εξομολόγησης, ή η υποχρέωση να διάγουν αποτραβηγμένη ζωή με μετάνοια», πρόσθεσε ο Τσαρλς Σκικλούνα.

«Οι περισσότερες καταγγελίες προέρχονται απ' τις ΗΠΑ, περίπου το 80% των περιπτώσεων το 2003-2004, ένα ποσοστό που μειώθηκε στο 25% με 223 νέες υποθέσεις απ' όλο τον κόσμο το 2009. Ο αριθμός των ιερέων που είναι ένοχοι για τέτοια αδικήματα είναι περιορισμένος στη Βόρεια Αμερική, όπου καταγράφηκαν τα περισσότερα κρούσματα, κι ακόμη μικρότερος στην Ευρώπη» συμπλήρωσε ο επίσκοπος... Ωστόσο υπογράμμισε ότι είναι «απαράδεκτη ακόμη και μία περίπτωση με δράστη έναν ιερέα».

ΣΧΟΛΙΟ: Πάλι καλά που τόλμησε ο συγκεκριμένος ιεράρχης να ανακοινώσει ένα τέτοιο σημαντικό γεγονός, αλλά κοίταξε όμως αμέσως και να το αμβλύνει! Αλλά δε φταίει αυτός, ούτε κι οι κομπλεξικοί ιερωμένοι, εκείνα τα ρασοφόρα ανθρωποειδή που πρώτα ασχημονούν και μετά καλύπτονται πίσω από την εκάστοτε θρησκεία, την οποία και χρησιμοποιούν ως πρόσχημα ή άλλοθι! Φταίει η έλλειψη δικαιοσύνης που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο! Η παρούσα ιστοσελίδα έχει αναφερθεί κι άλλες φορές σε σχετικές περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών (π.χ. εδώ κι εδώ).

Διάττων Αβρός

3 σχόλια:

Δημήτρης είπε...

πως γκρεμίζονται άραγε τόσο μεγάλα μαγαζιά??


καλό βράδυ φίλε!

Μαριανα είπε...

Είναι τραγικότερο των τραγικών η κακοποίηση των παιδιών, αλλά δεν είναι και τραγική αυτή η ζωή των καθολικών ιερέων που "δημιουργεί" τέτοιες καταστάσεις; Δε γίνεται όλοι οι διεστραμμένοι να πηγαίνουν εκεί...

Η σεξουαλικότητα σαν αμάρτημα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει .. γιατί η καταπίεσή της μέσα στα χρόνια μόνο δεινά βλέπω να έχει φέρει..

Καλό σου ξημέρωμα Διάττων,
να είσαι καλά!

Diatton είπε...

Όντως είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που κι αυτό βέβαια, όπως και τόσα άλλα στην εποχή μας, δε φαίνεται να επιλύεται σύντομα, κι ίσως ποτέ...