Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

Το Group «Lanterna» Live Στη Θεσσαλονίκη Στις 22 Μαρτίου!

Όταν μιλάει κανείς για τους «Lanterna», γι' αυτό το συγκρότημα που αποτελεί συνώνυμο της ατμοσφαιρικής μουσικής (το όνομα «Lanterna» προέρχεται απ' την Ιταλική γλώσσα όπου σημαίνει Φανάρι Θυέλλης, Φάρος στην Ομίχλη), το μυαλό συνειρμικά πηγαίνει στον Henry Frayne, το δημιουργό και ψυχή ενός απ' τα πιο αξιοπρόσεχτα σύγχρονα μουσικά project.

Κάθε κομμάτι του Frayne είναι ένα ατέλειωτο ταξίδι, μια κιθαριστική περιπλάνηση ενός μουσικού που η μουσική του δεν χωράει στο ράφι κανενός δισκάδικου. Ο μεγάλος (φιλέλληνας) μουσικός κατάφερε να παντρέψει την ambient με τη post rock και την pop, αλλά αγαπήθηκε ακόμα κι απ' τους φίλους των blues «φλερτάροντας» όσο λίγοι με τον λυρισμό.

Η slide guitar σήμα κατατεθέν των «Lanterna», θα ηχήσει στις 22 του Μάρτη σε μια μελωδική κατάθεση ψυχής που θα μπορούσε να είναι το soundtrack ενός μεγάλου έρωτα ή μίας μεγάλης φυγής. Ύστερα από 18 χρόνια ενεργής παρουσίας και 10 δίσκων στο ενεργητικό τους, οι «Lanterna», συνεχίζοντας την μουσική τους πορεία κάνουν στάση στον Πολυχώρο Πολιτισμού Block33, για μία ξεχωριστή βραδιά όπου όσοι παραβρεθούν θα έχουν να την θυμούνται για καιρό.

Block33, 26ης Οκτωβρίου 33, Θεσσαλονίκη (πρώην Υδρόγειος). Έναρξη 9.00 μμ. Support Act: VeeValence.

Τιμές Εισιτηρίων: Ταμείο 15 ευρώ, Προπώληση 12 ευρώ.

Πληροφορίες: Αλέξανδρος Σαλαμές, τηλ. 2310-533533, 693-6277995, email: press@block33.gr

Για όσους δε γνωρίζουν, ακούμε το ποιοτικό group στο τραγούδι τους που έχει τίτλο «B Μinor». Το κομμάτι είναι ονειρικό κι όσοι είστε «ταξιδιάρηδες», ετοιμαστείτε!



4 σχόλια:

foteinisou είπε...

Πραγματικά ονειρικό και ταξιδιάρικο κομμάτι!!

Να είσαι καλά που με ταξιδεύεις με τις υπέροχες μουσικές σου επιλογές!!!

Πολλά από αυτά δεν τα γνώριζα πριν τα ακούσω εδώ!!!

Και πάλι καλό Σαββατόβραδο!!!

Diatton είπε...

Όσο μπορώ, αυτό το ταξίδι που ξεκίνησε με την πρώτη μέρα λειτουργίας της παρούσας ιστοσελίδας, θα το συνεχίσω. Να ξέρεις πάντως, πως σ' αυτό το ταξίδι είσαι καλεσμένη...

Καλό σου Σαββατόβραδο και σ' εσένα αγαπητή μου φίλη...

Olga είπε...

Very relaxing ane pleasant to hear.. Is this the lantern from your profile picture, Diatton? :)

Diatton είπε...

You got too close Olga and i am so glad about that! Lanterna in italian language means something like a lighthouse. Well, i have a lighthouse as my profile pic but it wasn't that pic that i used in the audio of the post. i used a similar lighthouse in the audio...

Good that you also liked the song. Nice relaxing and traveling rock, you know...