Τρίτη 30 Μαρτίου 2010

Happy Birthday Mr Clapton (Eric Clapton Plays Robert Johnson - part 1)

Σήμερα έχει τα γενέθλιά του (30.3.1945)! Ο αέναος νέος της Blues και Rock μουσικής σκηνής κλείνει αισίως τα 65 του χρόνια! Γεύτηκε πίκρες, γεύτηκε χαρές, ευτύχησε πάντως να αναγνωριστεί απ' άκρη σ' άκρη, σε κάθε γωνιά του πλανήτη! Εμείς απ' την πλευρά μας, ας του ευχηθούμε μόνο χαρές και νέες δόξες για το υπόλοιπο της ζωής του!

Χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο γι' αυτό το μεγάλο καλλιτέχνη; Ω, θα 'πρεπε ν' αναφέρουμε τόσα πολλά!... Ας τον απολαύσουμε καλύτερα σε μια διασκευή ενός γνωστού κομματιού ("If I Had Possession Over Judgement Day") του αναμφισβήτητου θρύλου του Blues, Robert Johnson!

Με το τραγούδι αυτό, και με αφορμή τα γενέθλια του κορυφαίου μουσικού αστέρα σε παγκόσμιο επίπεδο, ξεκινάει στην παρούσα ιστοσελίδα, ένα αφιέρωμα στον πρωτομάστορα και θεμελιωτή του Blues, Robert Johnson! Θα παρουσιαστούν εν καιρώ, σε 12 ξεχωριστές αναρτήσεις, 12 τραγούδια του, όλα σε διασκευές του Eric Clapton (σήμερα το 1ο μέρος)...

2 σχόλια:

Alice Iocco είπε...

Και κλείνει με το ....I wanna tell you all about the way they treated me ,κι εγώ αυτό ήθελα να πω για τους Johnson and Eric ,αλλά δε βρίσκω λόγια :))) Μου αρέσει τόσο πολύ ν'ακούω τον Έρικ να παίζει μπλούζ κι όταν τραγουδάει δε πειράζει ,ας μην έχει ωραία φωνή, το κάνει μέσα απ'την καρδιά του και δίνεται στο τραγούδι κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Καλά η μουσική που αποδίδει εδώ είναι του πρωτομάστορα, δε το συζητώ και τ'αποτέλεσμα φοβερό !!
Χρόνια Πολλά 'Ερικ ,να'σαι καλά να σ'απολαμβάνουμε κι εσένα κι όλους τους σπουδαίους που ερμηνεύεις

Diatton είπε...

Αχ, βρε Αλίκη! Με τέτοια σχόλια που γράφεις, θα σου δώσω τους κωδικούς να τις κάνουμε μαζί τις αναρτήσεις!

Σ' ευχαριστώ πολύ αγαπητή μου φίλη. Πριν από μέρες είχα πει κάτι για ένα στυλοβάτη αυτού του blog. Σήμερα το επαναλαμβάνω...

Να 'σαι πάντα καλά...