Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Μία Αυτοκτονία Κάθε 16 Ώρες Στη Σλοβενία !

Η Σλοβενία είναι μία απ' τις χώρες με τον υψηλότερο δείκτη αυτοκτονιών, ανακοινώθηκε απ' την Σλοβενική Στατιστική Υπηρεσία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της αυτοκτονίας.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Σλοβενία κατατάσσεται τέταρτη στον κόσμο όσον αφορά το δείκτη αυτοκτονιών, πίσω απ' τη Λετονία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Συνολικά 27.000 άνθρωποι αφαίρεσαν τη ζωή τους τα τελευταία 50 χρόνια στη Σλοβενία, δηλαδή καταγράφεται μία αυτοκτονία κάθε 16 ώρες! Την τελευταία δεκαετία, σε ετήσια βάση καταγράφονται στη χώρα περίπου 524 αυτοκτονίες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Σλοβενίας.

Οι άνδρες είναι 3,5 φορές πιο επιρρεπείς σε αυτοκτονίες απ΄ ό,τι οι γυναίκες. Η πιο επιρρεπής ομάδα στη Σλοβενία είναι οι άνδρες χήροι ή διαζευγμένοι και η λιγότερο επιρρεπής ομάδα είναι οι ανύπαντρες κι έγγαμες γυναίκες.

Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που αφαιρούν τη ζωή τους είναι τα 51 χρόνια, στοιχείο που δείχνει ότι το φαινόμενο είναι περιορισμένο στις νεαρές ηλικίες. Η κατάθλιψη είναι η συχνότερη αιτία αυτοκτονίας νεαρών ανθρώπων...