Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Κασπάροφ Και Καρπόφ Αντίπαλοι Ξανά Μετά Από 25 Χρόνια!

Μετά από 25 χρόνια, οι δύο ρώσοι πρωταθλητές κόσμου κι "αιώνιοι" αντίπαλοι Γκάρι Κασπάροφ και Ανατόλι Καρπόφ βρίσκονται και πάλι ενώπιος ενωπίω πάνω από τη σκακιέρα, στη Βαλένθια της Ισπανίας!

Θα παίξουν συνολικά δώδεκα παιχνίδια, σε μία αναμέτρηση που αναμένεται να διαρκέσει τέσσερις μέρες, ενώ οι παρτίδες, λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος, θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω του Διαδικτύου.

Οι δύο τους είχαν έρθει αντιμέτωποι για τελευταία φορά, στη Μόσχα πριν από 25 χρόνια, σε μία "επική" μάχη μέχρις εσχάτων για τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή. Εκείνη η αναμέτρηση κράτησε πέντε μήνες και τελικά οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να τη διακόψουν για να προστατεύσουν την υγεία των παικτών, καθώς και οι δύο τους είχαν χάσει πολύ βάρος. Σ' εκείνη την αναμέτρηση του 1984 προηγείτο ο Καρπόφ, ο οποίος ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής απ' το 1975 μέχρι τότε.

Την επόμενη χρονιά, το 1985, ήταν ο Κασπάροφ που έδρεψε τις δάφνες του παγκόσμιου πρωταθλητή. Το 1986 ο Κασπάροφ νίκησε πάλι τον Καρπόφ, ενώ το 1987, παρότι ο Κασπάροφ έδειχνε να ηττάται τελικά κατάφερε να διατηρήσει τον τίτλο του.

Τώρα, ειδικοί στο σκάκι θεωρούν ότι ο Καρπόφ βρίσκεται σε μειονεκτική θέση, καθώς τελευταία δεν βρίσκεται σε φόρμα. Ωστόσο ο Κασπάροφ, ο οποίος έχει εγκαταλείψει το επαγγελματικό σκάκι απ' το 2005, δεν έχει πίσω του αρκετή προπόνηση. Ο αγώνας λοιπόν, που κανείς δε γνωρίζει αν θα λήξει στην καθορισμένη ημερομηνία, είναι αμφίρροπος...

ΣΧΟΛΙΟ: Για να μπορέσεις να παρακολουθήσεις αυτούς τους δυο γίγαντες σκακιστές από κοντά, είναι μάταιο να εξασφαλίσεις μια απλή θέση. Θα πρέπει σίγουρα να έχεις ένα αντίσκηνο και ξηρά τροφή για πολλές μέρες...