Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2009

Αφιέρωμα Στην Παραδοσιακή Μουσική Της Αραβίας

Αραβία! Πάνω από 20 κράτη και περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι απαρτίζουν το τεράστιο αυτό κομμάτι γης! Ένας ολόκληρος κόσμος! Ένας κόσμος ιδιαίτερος, διαφορετικός! Υπάρχουν πράγματα που μας χωρίζουν, υπάρχουν πράγματα που μας ενώνουν. Ένα απ' αυτά τα τελευταία είναι σίγουρα η μουσική (αυτός είναι, άλλωστε, ο προορισμός της, να ενώνει).

Για να γνωρίσουμε λοιπόν καλύτερα τη μουσική της Αραβίας, ξεκινάμε ένα αφιέρωμα στο οποίο θα ακούσουμε μια σειρά από τραγούδια κυρίως παραδοσιακά (μοντέρνα και σύγχρονα δε θα 'χε νόημα, άλλωστε σκοπός του blog είναι να διεισδύσει στα άδυτα της αραβικής μουσικής κληρονομιάς κι όχι να χρησιμοποιήσει τα ευτελή κριτήρια της Eurovision).

Σε πρώτη φάση το αφιέρωμά μας θα είναι γενικόλογο κι από κει και πέρα θα ακολουθήσουν μια σειρά επιμέρους αφιερωμάτων σε συγκεκριμένες χώρες (αφιέρωμα και χώρα).

Στο ξεκίνημα αυτού του αφιερώματος διάλεξα ένα κομμάτι που δεν ξέρουμε τη χώρα απ' την οποία προέρχεται (δυστυχώς ούτε και τον ερμηνευτή του). Είναι τέτοιος όμως ο τίτλος του (Habib) που θα μπορούσε να ανήκει σε οποιαδήποτε απ' τις χώρες του Αραβικού κόσμου (πληροφοριακά Habib στη γλώσσα μας σημαίνει αγαπητός, πολυαγαπημένος, αξιαγάπητος).

Γι' αυτό το λόγο λοιπόν επέλεξα να ξεκινήσω το αφιέρωμά μου στην (παραδοσιακή) μουσική της Αραβίας με το πιο χαρακτηριστικό τραγούδι! Απολαύστε το!

4 σχόλια:

foteinisou είπε...

Μουσική που σε ταξιδεύει στην έρημο, σε στημένες σκηνές βεδουίνων,
μια φωτιά στο κέντρο, και πρόσωπα που συνοδεύουν τον τραγουδιστή στη μαγεία της νύχτας,
... για 1000+1 νύχτες!!!

Diatton είπε...

Είναι ωραίο να ταξιδεύεις ανά τον κόσμο μέσα απ' τη μουσική των διαφόρων χωρών! Αυτό αποτελεί βασική αρχή του blog...

evelina είπε...

τώρα είμαι στο στοιχείο μου...μια μουσική που πραγματικά με ταξιδεύει...θα συμφωνήσ με την foteinisou...καλο σου βραδυ και καλό σ/κ

Diatton είπε...

Μιλάμε για ένα είδος μουσικής με τεράστιο βάθος στο χρόνο αγαπητή Εβελίνα! Και με απίστευτο πάθος και ρυθμό, φυσικά!

Καλή Κυριακή σου εύχομαι...