Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ξεκίνημα Στα Σχολεία!

Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου και να ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου ότι καλύτερο στους μαθητές των ελληνικών σχολείων! Σήμερα ήταν η πρώτη τους μέρα! Έκαναν αγιασμό, μπήκαν στις τάξεις τους και πήραν τα βιβλία τους. Ευχές παράλληλα και στους εκπαιδευτικούς που - με τον πολλαπλό ρόλο που έχουν - θα κληθούν για άλλη μια χρονιά να σταθούν θετικά στο πλευρό των μαθητών.

Η φετινή σχολική περίοδος όμως αναμένεται να είναι δυσκολότερη λόγω των καινούργιων προβλημάτων - η νέα γρίπη που όλοι πια "γνωρίζουμε" αλλά και άλλα - που προστέθηκαν στα ήδη υπάρχοντα. Έτσι γίνεται πλέον επιτακτικότερη η συνεργασία όλων των παραμέτρων και παραγόντων που σχετίζονται με το άκρως σημαντικό κι ευαίσθητο αυτό θέμα της εκπαίδευσης στη χώρας μας (κι αναφέρομαι κυρίως στους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς).

Η μόνη που δε φαίνεται να ανησυχεί πολύ είναι φυσικά η (εκάστοτε) κυβέρνηση η οποία αναμένεται κι αυτή τη χρονιά να κάνει ότι ακριβώς κάνει χρόνια, δεκαετίες τώρα. Μένει απαθής! Αλλά δεν καταλαβαίνω και το λόγο γιατί να κάνει κάτι περισσότερο αφού στην Ελλάδα βρισκόμαστε! Πάνω σ' αυτό, και σα μια μικρή προσπάθεια να εξηγηθώ, θα πω τούτο: Ελλάδα είναι εκείνη η χώρα, που οι κυβερνήσεις της - απ' το 1981 που παρακολουθώ τα πολιτικά δρώμενα - χαρακτηρίζονται απ' την έλλειψη (χρήσιμου) έργου!

Έστω, ας μείνουμε στις ευχές που εκφράσαμε και στην αρχή, επειδή ήταν η πρώτη μέρα σήμερα και δεν πρέπει να κλείσουμε με κάτι άλλο παρά μόνο με ευχές...

ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ !

Διάττων Αβρός

4 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΦΕΤΟΣ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ.
ΚΑΛΟ ΑΟΙΓΕΥΜΑ.

Diatton είπε...

Πάντα θα ευχαριστώ τον καλό μου φίλο για τα εύστοχα σχόλιά του...

Νερένια είπε...

Μια χαρά τα λες. Κι όχι μόνο δεν ανησυχούν, παρά επαναλαμβάνουν μονότονα τα ίδια κάθε χρόνο κούφια, κενά περιεχομένου ευχολόγια. Ο Αρούλης σήμερα στον χαιρετισμό του, που έστειλε να διαβαστεί κατά την τελετή του αγιασμού, μας διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο του (για την ώρα) θα είναι δίπλα μας.

Μας περνούν για ηλίθιους; Ή μήπως κανένας τους δεν έχει τη στοιχειώδη τσίπα τουλάχιστον να το βουλώσει, αφού μας περίσσεψαν τα λόγια και μας λείπουν τα έργα; Μάλλον και τα δυο ισχύουν.

Diatton είπε...

Σ' ευχαριστώ για την επίσκεψή σου αγαπητή μου φίλη. Κι εγώ πάλι θα σου ευχηθώ καλό ξεκίνημα. Μακάρι η σχολική χρονιά να μην αποδειχτεί τόσο δύσκολη όσο τη φανταζόμαστε...