Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Θα Θανατωθούν Επειδή Από Μουσουλμάνες Έγιναν Χριστιανές!

Άργησα να το πληροφορηθώ αλλά μόλις το έμαθα, σκέφτηκα αμέσως να το αναρτήσω!

Αυτές οι δυο Ιρανές γυναίκες, η 27χρονη Μεργιέμ (Μαρία) Ρόσταμπουρ κι η 30χρονη Μερζιέχ Εσμεϊλαμπάντ θα πεθάνουν επειδή άλλαξαν θρήσκευμα! Σύμφωνα με την είδηση της εφημερίδας Bild στο Ιράν, οι δύο γυναίκες καταδικάστηκαν σε θάνατο με την κατηγορία ότι έγιναν χριστιανές! Η Meryem κι η Marziah ήδη κρατούνται σε φυλακή της Τεχεράνης, και μάλιστα, στην απομόνωση. Συνελήφθηκαν στις 5 Μαρτίου όταν έγινε έφοδος στο σπίτι τους και βρέθηκε εκεί η Καινή Διαθήκη!

Η υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ακτιβίστρια και συγγραφέας Sabatina James που αγωνίζεται για την απελευθέρωσή τους, διαμαρτύρεται (αναφέρει σχετικά και στην ιστοσελίδα της): «Ζουν στην απομόνωση κι ανακρίνονται με τα μάτια κλειστά. Πέντε φορές την ημέρα, κάθε φορά που ο ιμάμης καλεί σε προσευχή, μαστιγώνονται (μέχρι να υπακούσουν, να μετανοήσουν δηλαδή, και να επιστρέψουν στο ισλάμ). Τους δίνουν πολύ λίγο νερό και φαγητό, ενώ η ποιότητα της ζωής τους ευτελίζεται διαρκώς!»

Έχει γίνει ήδη η πρώτη δίκη, στις 9 Αυγούστου, όπου ο δημόσιος κατήγορος κ. Haddad πίεσε τις δυο κοπέλες να απαρνηθούν την πίστη τους γραπτά και προφορικά. Εκείνες όμως δήλωσαν επανειλημμένα ότι δεν μετανιώνουν για τίποτα και δεν θα αρνηθούν την πίστη τους στον Χριστό.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΡΑΣΗ: Όσοι θέλουν να υπογράψουν σ' ένα κείμενο διαμαρτυρίας και να το στείλουν στην Ιρανική Πρεσβεία, μπορούν να το κάνουν εδώ κι εδώ.

ΣΧΟΛΙΟ: Μπορεί να αλλάξαμε χιλιετία εδώ και κάποια χρόνια, ωστόσο, εξακολουθούν να υφίστανται τα ίδια κρίσιμα προβλήματα που μας γυρίζουν πίσω στο Μεσαίωνα. Προβλήματα που όχι μόνο ταλαιπωρούν αλλά στέλνουν και στο Θάνατο! Ας ελπίσουμε για άλλη μια φορά κι αυτό το πρόβλημα να έχει αίσιο τέλος, να είναι το τελευταίο που συμβαίνει και να μην υπάρξει ποτέ άλλο παρόμοιο!

Διάττων Αβρός

5 σχόλια:

Alice Iocco είπε...

Λυπάμαι πραγματικά ...λυπάμαι πολύ !
Μοίρασα το σχετικό βίντεο και τα σχετικά της ανάρτησης σου, όπου μπορούσα....
Μόνο ευχές δε φτάνουν φυσικά για καλύτερες μέρες στη γη..., ας κάνουμε ότι περνάει απ'το χέρι μας ο καθένας ξεχωριστά σαν μονάδα κι όλοι μαζί όπου μπορούμε ....

Diatton είπε...

Μπράβο Αλίκη! Και πάλι, λυπάμαι που το λέω, αλλά το έμαθα καθυστερημένα...

evelina είπε...

Να πω ότι λυπάμαι θάναι πολύ λίγο.Eίναι τουλάχιστον τραγικό να συμβαίνουν αυτά τα αίσχη στην εποχή μας ..και μετά μας μιλάνε για πολιτισμό και Ατομικές ελευθερίες..

Diatton είπε...

Έχει κι ο Χριστιανισμός πολλά στραβά (γι' αυτό κι εγώ δεν πιστεύω πουθενά, άθεος που λένε) αλλά ο Μουσουλμανισμός είναι εγκληματική θρησκεία... Αν θες πάντως μπορείς να το αναρτήσεις κι εσύ...

Diatton είπε...

Αλίκη είδα κι εγώ το video που μου υπέδειξες στο youtube (το ανέβασε ελληνίδα, νομίζω)...