Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Πρώτος Εξωτερικός Σκληρός Δίσκος Με Σύνδεση USB 3.0

Πριν 3 μέρες αναφερθήκαμε στο νέο πρωτόκολλο USB 3.0 με την απίθανη πλέον ταχύτητα που προσφέρει, κι είχαμε πει πως οι κατασκευαστές τοποθετούν την έλευσή του στις αρχές του επόμενου έτους. Τελικά ακόμα κι η ίδια η τεχνολογία διαψεύδεται απ' την εξέλιξή της!

Η εταιρεία Freecom λοιπόν, πρώτη παρουσιάζει το «Hard Drive XS 3.0» ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο υπερηχητικών ταχυτήτων, λόγω υποστήριξης του νέου πρωτοκόλλου. Έτσι ο δίσκος «πετάει» μεταφέροντας τα δεδομένα με την τρομερή (για εξωτερικό σκληρό δίσκο όχι τύπου SSD) ταχύτητα των 130MB ανά δευτερόλεπτο.

Αυτό το νουμεράκι, μεταφραζόμενο για τις καθημερινές συνθήκες κι ανάγκες του μέσου χρήστη, ερμηνεύεται ως 38 μόλις δευτερόλεπτα χρόνου για μεταφορά μιας ταινίας των 5GB! Ο Hard Drive XS 3.0 προσφέρεται σε τρεις διαφορετικές χωρητικότητες 1ΤΒ, 1.5ΤΒ και 2ΤΒ. Ένα σημαντικό στοιχείο από πλευράς προσφοράς της εταιρείας Freecom είναι το ότι δίνει στον υποψήφιο αγοραστή τη δυνατότητα να αγοράσει και τον ελεγκτή (controller) USB 3.0 για τον υπολογιστή του, είτε είναι επιτραπέζιος είτε φορητός (αρκεί να έχει θύρα τύπου Express Card) ώστε να μπορέσει να απολαύσει την ταχύτητα του νέου πρωτοκόλλου μιας κι ακόμα οι μητρικές πλακέτες δεν το υποστηρίζουν.

Οι τιμές ξεκινούν απ' τα 119 ευρώ για τον Hard Drive XS 3.0 του 1ΤΒ και για τον USB 3.0 ελεγκτή είναι στα 25,95 ευρώ για την επιτραπέζια έκδοση και στα 29,95 για την έκδοση που απευθύνεται σε φορητούς υπολογιστές.