Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Eric Clapton...Θα Έπαιζε Στο Ηρώδειο (Reconsider Baby By Lowell Fulson)

Θεωρείται απ’ τους λίγους καλλιτέχνες παγκοσμίως που δε μπορείς να τους παρουσιάσεις εύκολα γιατί έχουν τεράστιο βιογραφικό! Απ’ την άλλη, δε χρειάζεται καθόλου συστάσεις γιατί εδώ και δεκαετίες είναι πασίγνωστος κι η φήμη του έχει απλωθεί σε όλο τον πλανήτη! Ο λόγος για τον Eric Clapton (γεννημένος το 1945)!

Για τον Eric Clapton είχε ακουστεί πως θα 'ρχόταν στη χώρα μας για μια συναυλία στις 2/10/09. Για κάποιες μέρες λοιπόν το όνομά του είχε ανακοινωθεί (μετά αποσύρθηκε) στο πρόγραμμα του Ηρώδειου. Ωστόσο, αυτό αφορούσε μόνο τους Έλληνες διοργανωτές, καθώς ο ίδιος ο Clapton δεν το ήξερε! Εγώ έστειλα e-mail στους αρμόδιους στην 1/9/09 για να μου επιβεβαιώσουν τη "ματαίωση" της συναυλίας αλλά απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα. Απλά, είναι κατανοητό πλέον, ότι το όνομά του Clapton μπήκε προσωρινά ως πόλος έλξης, και για νέες εκδηλώσεις αλλά κυρίως για την προσέλευση του κοινού.

Όπως και να 'χει, κι ας μην έρθει στην Ελλάδα, εμείς τον αγαπάμε... Στο video που ακολουθεί τον βλέπουμε στο τραγούδι του γνωστού bluesman Lowell Fulson, που έχει τίτλο "Reconsider Baby". Είναι γεγονός ότι ο Eric Clapton παίζει πολύ συχνά Blues στις συναυλίες του. Δείχνει πως δεν το ξεχνάει, άλλωστε, μ' αυτό το είδος μουσικής ξεκίνησε. Μα και ποιος δεν ξεκίνησε απ' το Blues!

9 σχόλια:

PaulCook είπε...

Καλα αμα ερχοταν πραγματικα θα γινοταν ο ''χαμος'' δεν ξερω ποιος θα πρωτοπρολαβαινε να παρει εισητηριο..Τετοια μεγαλη προσωπικοτητα της Rock μουσικης που οπως ειπες και εσυ μεγαλος λατρης της Blues μουσικης..Δεν ξεχνιουνται ευκολα συνεργασιες που εχει κανει με μεγαλα ονοματα του Blues οπως με τον Muddy Waters στην δεκαετια του 70'..Επισης με τον JJ Cale που εχει διασκευασει και τραγουδια του οπως After Midnight,Cocaine..Και φυσικα η συνεργασια μου ειχε κανει πριν λιγα χρονια με τον BB King..Απλα Respect..!!!

Diatton είπε...

Ε, ναι, έχω την εντύπωση Δημήτρη (για να πω και την κλασσική ελληνική ρήση) πως ούτε βελόνα δε θα 'πεφτε κάτω... Δεν πειράζει όμως, να 'μαστε όλοι καλά (κι αυτός μαζί) και μπορεί να έρθει στο μέλλον (ελπίζω στο άμεσο)...

Καλό σου απόγευμα...

Alice Iocco είπε...

Καλά το ελληνικό δαιμόνιο της τυπογραφίας με τρέλλανε για λίγες μέρες κι έτρεχα να προλάβω εισητήριο, αλλά εισητήρια δεν υπήρχαν φυσικά κι ο Eric δεν είχε ιδέα γιατί εκείνες τις μέρες είχε συναυλίες μόνο για Αγγλία.
Τέλος πάντων απογοητεύτηκα πολύ κι ακόμη είμαι θυμωμένη μ'όσα γράφονται από μερικούς ,έχοντας δόλιους σκοπούς από πίσω. Φταίω εγώ η αφελής που πίστεψα...:((
Διάττοντα χωρίς να έχω δει την ανάρτησή σου για τον Eric,την ίδια στιγμή έκανα βίντεο με το Layla στο youtube,και δε βγήκε καθόλου καλό.
Πως ν'αναφερθείς σ'αυτό το μεγαθήριο των τόσων δεκαετιών προσφοράς στη μουσική .....αλήθεια..?
Το βίντεο που ανέβασες πάρα πολύ καλή επιλογή και σ'ευχαριστώ.
Είναι αγαπημένος μου κι αυτό οφείλεται ίσως στις blues καταβολές ;)

Alice Iocco είπε...

ΥΓ
Αυτά που έγραψα για την συναυλία που θα γινόταν στο Ηρώδειο, τα είχα διαβάσει πριν έρθω στο μπλόκ σου από άλλες σελίδες του ιντερνέτ και μάλιστα έγγυρες ( όπως πίστεψα ...)κι άμμεσα είχα βαλθεί να ψάχνω τρόπο να μάθω την αλήθεια της δημοσίευσης.

Diatton είπε...

Αλίκη, όλοι εξαπατηθήκαμε! Επίσημα για κάποιες μέρες (μέσα στον Αύγουστο και πριν την έναρξη του Σεπτέμβρη) το όνομά του μπήκε στη λίστα των εκδηλώσεων του Ηρώδειου. Το πρόσθεσαν οι Έλληνες διοργανωτές για να τραβήξουν κόσμο. Από κει και πέρα φυσικό ήταν το μεγάλο αυτό γεγονός να το πάρουν και να το αντιγράψουν όλοι (ακόμα κι εγώ).

Εγώ παρακολουθώ από 4 έγκυρα sites τις συναυλίες που γίνονται στην Ελλάδα κι αρχικά το όνομά του το είχαν και τα 4. Προς το τέλος όμως του Αυγούστου το όνομά του αποσύρθηκε από παντού! Τι άλλο να σου πω, άλλωστε, στην Ελλάδα βρισκόμαστε...

Κι εμένα μ' αρέσει εκπληκτικά ο Clapton, μόνο ως Blues κιθαρίστας όμως, γιατί η φωνή του δεν είναι κι ότι καλύτερο...

Alice Iocco είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=blRIYGxQQWo

...μ'ενέπνευσε η ανάρτησή σου ;)

Diatton είπε...

Αχ, βρε Αλίκη! Εντυπωσίασες πάλι! Σου άφησα σχόλιο στην ανάρτησή σου! Με τέτοια καταπληκτική ανάρτηση που έκανες (και σαν περιεχόμενο, και σαν τρόπο παρουσίασης), αν το ήξερα από πριν, δε θα τον ανέβαζα τον Clapton, θα σου έκανα παραπομπή...

Λειτουργείς σε άλλο επίπεδο...

Alice Iocco είπε...

Αγαπητέ φίλε, σ'αυτό το βίντεο φαίνεται απλά καθαρά η αγάπη μου για τα blues πάνω απ'όλα και φυσικά για τον Eric Clapton !
Σ'ευχαριστώ για τα σχόλια :))

Diatton είπε...

Ξέρεις, στα βίντεο που ανεβάζεις, μας διπλασιάζεις, την "ένταση", κι είναι αυτό που σου έγραψα στο youtube. Θαυμάζουμε απ' τη μια πλευρά το πρόσωπο που τιμάς, το οποίο είναι πάντα εξαίρετο γιατί σου αρέσουν οι ανώτερες εκφάνσεις της Τέχνης, αλλά απ' την άλλη, αισθανόμαστε και την ανάγκη να θαυμάσουμε και τον τρόπο παρουσίασης που είναι κι αυτός ανώτερος απ' τα συνηθισμένα...