Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Η Luz Casal Για 2 Εμφανίσεις Στην Ελλάδα

Γεννημένη το Νοέμβριο του 1958 η Luz Casal, είναι μια πρέσβειρα της δύναμης της ανθρώπινης ψυχής, μία πρέσβειρα του Ισπανικού πολιτισμού, η διασημότερη εκπρόσωπος της ποπ ροκ μουσικής σκηνής της πατρίδας της παγκοσμίως, η σύγχρονη Ευρωπαία ντίβα με τα 24 συνολικά άλμπουμ και τα εκατομμύρια πωλήσεις. Η μεγάλη αυτή τραγουδίστρια είναι πλέον γνωστή σ’ όλο τον κόσμο, έχοντας κερδίσει σπουδαίες διακρίσεις και βραβεία όπως το φημισμένο Goya.

Την άνοιξη που μας πέρασε εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε μία αίθουσα που ξεχείλιζε απ' το πάθος, σε μια σκηνή λουσμένη στο δικό της φως. «Φως», όπως σημαίνει και το μικρό της όνομα. Το κοινό γέμισε ασφυκτικά το χώρο και στις δύο συναυλίες της (αρχικά είχε προγραμματιστεί μία για τις 28 Μαρτίου αλλά λόγω της μεγάλης ζήτησης, προστέθηκε άλλη μια εμφάνιση την επόμενη μέρα 29 Μαρτίου). Για όσους λοιπόν γοήτευσε κι ακόμα σιγοτραγουδούν «Un Ano De Amor» και για όσους ρίγησαν με το «Piensa En Mi», αλλά, φυσικά, και για εκείνους, τους περισσότερους, που δεν κατάφεραν τότε να τη δουν από κοντά, η μεγάλη Ισπανίδα ερμηνεύτρια επιστρέφει στη χώρα μας. Θα μας ταξιδέψει μουσικά στον κόσμο των αισθήσεων με το μοναδικό της, τρυφερό και συνάμα παθιασμένο τρόπο, σε δύο συναυλίες - σταθμούς, η πρώτη στην Αθήνα την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, κι η δεύτερη στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου, στο Θέατρο Δάσους.

Στο video τη βλέπουμε στο πολύ γνωστό πλέον «Piensa En Mi», σε μια ερμηνεία που εκτίναξε κάποτε τη δημοτικότητά της στα ύψη και της χάρισε δίκαια την παγκόσμια καταξίωση.

2 σχόλια:

Alice Iocco είπε...

Την πρωτοάκουσα σε κάποια τραγούδια του Αλμοδοβάρ κι από τότε είναι αγαπημένη μου...Μου αρέσει ο τρόπος που ερμηνεύει και το χρώμα της φωνής της, μακάρι να μπορέσω να την απολαύσω τη Δευτέρα :))

Diatton είπε...

Ναι, Αλίκη, προτείνεται, αναμφίβολα!