Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Συνελήφθη Ο Ανώμαλος Σκηνοθέτης Roman Polanski

Η ελβετική αστυνομία συνέλαβε τον Roman Polanski (76 ετών πλέον) βάσει εντάλματος που είχε εκδοθεί κι εκκρεμούσε στις ΗΠΑ απ' το 1978...

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ζυρίχης ανακοίνωσαν χθες ότι ο διάσημος σκηνοθέτης έφτασε στην Ελβετία προκειμένου να βραβευτεί για το σύνολο του έργου του, το Σάββατο όμως συνελήφθη.

Το 1977, ο Polanski παραδέχτηκε ότι είχε παράνομη (και με βίαιο τρόπο) σεξουαλική επαφή με κορίτσι 13 ετών. Ένα χρόνο αργότερα, έφυγε απ' τις ΗΠΑ κι αναζήτησε καταφύγιο στη Γαλλία προτού του απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Από τότε δεν επισκέφτηκε ξανά τις ΗΠΑ. Να σημειωθεί πως το 2002 όταν βραβεύτηκε με Όσκαρ για την ταινία του "Ο Πιανίστας", το βραβείο το πήρε ο Harrison Ford...

ΣΧΟΛΙΟ: Δεν ξέρω πως γίνεται, αλλά υπάρχουν "άνθρωποι" που πίσω από ένα αξιόλογο κι αξιοθαύμαστο έργο, κρύβουν μια αθλιότητα... Εμένα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αυτή η σύλληψη δε μου αρκεί (μου φαίνεται αστεία κιόλας, τη στιγμή που πιστεύω ότι σύντομα θα αφεθεί τελείως ελεύθερος, άλλωστε, μπορούσε να είχε ήδη συλληφθεί εδώ και χρόνια). Αν περνούσε απ' το χέρι μου, θα χρησιμοποιούσα τρόπους τιμωρίας απ' το μεσαίωνα ή τη γερμανική κατοχή!

Διάττων Αβρός

4 σχόλια:

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΕΜΕΙΝΑ ΑΦΩΝΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ.ΟΠΩΣ ΣΩΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΟΝΟΜΑ.ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ;ΑΙΣΧΟΣ.
ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

Diatton είπε...

Αίσχος, δε λες τίποτα, εκλεκτέ μου φίλε! Να δεις που θα τον αφήσουν τελείως ελεύθερο. Έχει ήδη ξεκινήσει θύελλα αντιδράσεων υπέρ του...

Καλή σου εβδομάδα πάντως και καλό σου βράδυ, επίσης...

VASILIKI είπε...

Συμφωνώ και επαυξάνω με το σχόλιο που παραθέτεις στην ανάρτησή σου για το ανθρωπόμορφο τέρας!

Δυστυχώς συμβαίνουν...

Diatton είπε...

Σ' ευχαριστώ ΟΛΟΘΕΡΜΑ αγαπητή Βασιλική για την τοποθέτησή σου! Αν διαβάσεις τον τύπο, θα δεις ότι όλοι είναι με το μέρος του. Αυτό είναι κάτι που με αηδιάζει και μ' εξοργίζει!