Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Λουόμενη Κινδύνεψε Από Επίθεση Ξιφία

Η περίπτωση είναι πολύ σπάνια και δεν έχουν αναφερθεί παρόμοια περιστατικά στην Ελλάδα (παρά μόνο στην Αμερική). Συνέβη στην παραλία Καμάρι της Σαντορίνης, όταν μια 32χρονη δέχθηκε επίθεση από ξιφία την ώρα που κολυμπούσε σε μικρή απόσταση απ' την ακτή, και μάλιστα, σε βάθος μόλις δύο μέτρων!

Η γυναίκα δεν αντιλήφθηκε κάτι, παρά μόνο όταν βγήκε απ' τη θάλασσα κι είδε ότι αιμορραγούσε. Αμέσως μεταφέρθηκε από λουόμενους στο Κέντρο Υγείας του νησιού και από εκεί εσπευσμένα στην Αθήνα και στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Η 32χρονη στάθηκε τυχερή μέσα στην ατυχία της, καθώς όπως δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Γ. Γεννηματάς» κ. Ανδρέας Καραμπίνης, «ο ξιφίας τρύπησε διάφορα όργανα, αλλά δεν ακούμπησε μεγάλα αγγεία, γιατί τότε θα ήταν σίγουρος θάνατος».

Οι εξετάσεις έδειξαν πως ένα κομματάκι από ρύγχος ψαριού σφηνώθηκε στον 2ο οσφυϊκό σπόνδυλο. Η 32χρονη υποβλήθηκε σε επέμβαση, η πορεία της υγείας της κρίνεται μέχρι τώρα ικανοποιητική, κι έτσι είναι πολύ πιθανό σήμερα να εξέλθει από τη ΜΕΘ...