Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

John Lee Hooker - I'm Bad Like Jesse James (1967)

Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι το τραγούδι αυτό είναι η απάντηση του John Lee Hooker στο Mannish Boy του Muddy Waters, το 1954. Μια απάντηση όμως που ήρθε λίγο αργά, μετά από 13 χρόνια.

Και δεν είναι ο μόνος συσχετισμός μεταξύ των δύο ιερών τεράτων (J. L. Hooker και M. Waters) στο τραγούδι αυτό. Υπάρχει και δεύτερος. Backing group στο Live του John Lee Hooker είναι το συγκρότημα του Muddy Waters! Άρα λοιπόν έχουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ιστορία του Blues! Σημειώστε: John Lee Hooker: vocals and lead guitar, Muddy Waters: second guitar και Otis Spann: piano (και φυσικά, και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος).

Αυτό είναι λοιπόν που αξίζει να σημειωθεί! Ο Muddy Waters δε συνήθιζε να παίζει δεύτερη κιθάρα παρά μόνο όταν ήθελε να υποστηρίξει, στις προσωπικές τους ηχογραφήσεις, τους δικούς του κιθαρίστες, όπως τον Luther "Guitar Junior" Johnson και το μεγάλο Jimmy Rogers! Το ότι έπαιξε δεύτερη κιθάρα στον J. L. Hooker, ε, αυτό πιστεύω ότι λέει πάρα πολλά!

Αυτά ως προς τη σύνθεση του group και το οργανικό μέρος. Όσο για τις εκφραστικές δυνατότητες του Hooker, είναι άπειρες, και λίγα λέω! Αλλά ακούστε καλύτερα το τραγούδι...

6 σχόλια:

arrwstia7 είπε...

OOHHH YYEESSSSSSSS

Who's bad? JLH offcourse

Δεν μιλαμε τωρα, απλα απολαμβανουμε την μαγεια του....

I-DIADROMI είπε...

Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΜΕ ΗΡΕΜΕΙ

Alice Iocco είπε...

Καλά οι δύο μύθοι παρέα με τις κιθάρες τους????? Αυτό πάλι τα λέει όλα...,σωστά το παρατηρείς Δ.Α.
Με συναρπάζει και μόνο που τους ακούω, φαντάσου να τους έβλεπα κιόλας...
Ωραίος ο Χουκεράκος, ''ΠΑΙΖΕΙ'' και μεγαλουργεί με την κιθάρα και τη φωνή του...

Diatton είπε...

Αγαπητοί μου φίλοι, Δημήτρη, Διαδρομή, Αλίκη!

Μιλάμε για μια τεράστια προσωπικότητα! Ο άνθρωπος αυτός έχει επισκιάσει ένα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας μουσικής σκηνής! Άφησε έργο πίσω του, παρακαταθήκη για τους επόμενους αιώνες!

Τα γράφει αυτά ένας απ' τους πιο ακραιφνείς οπαδούς του Χουκερισμού!...

Μαριανα είπε...

Πόσο φυσικά λέει το "I'm mad" και χωρίς να χρειάζεται καν να τον δω, τον πιστεύω...

Χουκερίστα! :)

Diatton είπε...

Έτσι είναι Μαριάνα! Ο άνθρωπος ήταν η προσωποποίηση του Blues! Άλλωστε, δεν ονομαζόταν έτσι όπως έχει επικρατήσει και νομίζουν όλοι. Το όνομά του, πιο σωστά, ήταν: John Blues Hooker!

Σ' ευχαριστώ αγαπητή μου φίλη που έφτασες μέχρι εδώ...